Ik kijk naar mijn timeline en zie een Tweet over 52 paarden meerdere malen voorbij komen. Valt niemand op dat het telefoonnummer niet klopt?? ‘Dringend’ en ‘Retweet’ zijn kennelijk sleutelwoorden, waardoor Tweeps klakkeloos op RT klikken…

Hier een mooi overzicht van de Retweet manie:

 

 

Poster gemaakt op Tweetghetto

wil je een overzicht van alle tweets? klik dan hier.

Eind goed, al goed

Gelukkig gingen er ook wat Tweets rond met het juiste telefoonnummer. Het blijkt een telefoonnummer te zijn in België. Deze Tweet ging ook succesvol rond:

 

 

 

Heb jij iets van de paarden meegekregen? Heb je hem Geretweet, gemist of heb je zelfs al een paard opgehaald?

0 Shares:
10 comments
  1. Langs zien komen. Iemand mijn vraag over woonruimte in Amsterdam e.o. gezien? Dringend! Retweet please. 

    1. haha Ik zal een kijken. Als je mij noemt in je tweet, dan RT ik hem wel ;) (zelf ook op zoek naar woonruimte, dus als jij iets in Utrecht 'of Amsterdam' ziet dan hoor ik het ook graag ;))

  2. Overigens – als dit de norm zou zijn lijkt Twitter dus meer op een web-of-trust dan je denkt. Men gaat er blijkbaar vanuit dat een gevolgde zijn huiswerk gedaan heeft en omdat men hem vertrouwd word er zonder eigen onderzoek geretweet. En als het web-of-trust verhaal niet helemaal zou opgaan zou je zelfs nog kunnen overwegen of onderlinge persoonlijke relaties een rol spelen in het hele verhaal.

    Ik schat zo in dat dit vanuit sociologisch oogpunt een heel aardig experiment is. Je zou eens moeten kijken welke relaties er bestaan tussen degenen die retweeten en reretweeten (ad infinitum)

Comments are closed.

Dit artikel is 3.845 keer gelezen