Er verschijnen steeds meer tablets. Voor de een heeft deze een zakelijke functie, voor de ander is dit maar een hebbeding. De tablet wordt ook steeds meer gebruikt voor het zoet houden van kinderen. Gerenommeerd speelgoed producent Jumbo maakt zich hard voor social gaming. Het samen spelen van spellen staat hierbij centraal. Omdat de traditionele spellen-, puzzel- en speelgoedmarkt onder druk staat ontwikkelde Koninklijke Jumbo en FONK: iPawn. Dat spel won een Spinaward.

Magic Plastic

iPawn is een nieuwe generatie bordspellen waarbij men samen speelt met fysieke speelfiguren of pionnen op de iPad, waardoor spellen tot leven komen. Het bestaat uit twee componenten, namelijk de mobiele iPawn application met die klassieke bordspellen op de tablet toveren. Daarnaast zijn er de iPawns, gemaakt van Magic Plastic: de fysieke componenten in de vorm van een hengel, een ijshockey bat, een gans, een echte pion of laddertje die door aanraking interactie hebben met de iPad. Een soort van ouderwetse pionen in een nieuw jasje dus.

Succes

Wordt ouderwets weer nieuwerwets? Als we naar de eerste verkoopcijfers gaan kijken wel. Na de lancering november 2011 zijn de resultaten zijn overweldigend. In 1,5 maand zijn ruim 60.000 iPawn sets verkocht en meer dan 80.000 games gedownload uit de Appstore. Deze periode bevatte precies het sinterklaas- en kerstfeest. Los daarvan is het niet te ontkennen dat dit een succes is.

Kinderen

Naast dat Jumbo een nieuw product heeft ontwikkeld, is het ook een extra functie die aan de Ipad toegevoegd wordt. Het is een echte Social Game. Dus niet meer alleen op de bank, maar samen aan een tafel spelletjes spelen, zoals het ooit bedoeld was. Kinderen leren zo alsnog te delen met andere kinderen, en leren daarnaast tegen hun verlies te kunnen.

Trendsetter

Dit kan omschreven worden als een succesvol project waarmee Jumbo in korte tijd, naast bekende associaties als traditioneel en vertrouwd, ook de naam trendsetter heeft verkregen. Een terechte winnaar van de SpinAwards.

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 4.082 keer gelezen