Anno 2012 verveelt niemand zich meer: miljoenen websites online, honderdduizenden apps op de slimme foon, een groots assortiment boeken op de Kindle en (ondergestofte) Wii-games in de kast. Ik zou er haast keuzestress van krijgen. Heb jij nog plaats voor meer keuze? Dan vergroot ik het aanbod met duizenden  documentaires die je gratis online kunt kijken.

Hier een aantal suggesties voor zomerse dagen vol regen, bliksem en oranje uitzichtloosheid. Geen geld op zak of geen zin om geld uit te geven? Goed nieuws: er staan heel veel koele, spetterende, genante, gekscherende, schrijnende, gedurfde en ik-doe-het-in-mijn-broek-van-het lachuh documentaires online. Gratiessss en voor nietsss:

Uitzendinggemist.nl

Groot aanbod van documentaires en andere programma’s van de publieke omroep. Je vindt hier o.a. Zembla, Document, Het uur van de wolf. Oké, je oma kijkt waarschijnlijk ook naar Uitzending gemist, maar deze hoort zeker in het rijtje thuis.

Freedocumentaries.org

The Road To Guantanamo, Loose change, Sicko en meer dan honderd andere documentaires bekijk je via deze site. The truth is free.

Documentairenet.nl

Een mooie mix van oude documentaires en gratis docu’s vanuit de hele wereld vind je op deze website. Brede onderwerpkeuze: geschiedenis, drugs, natuur, misdaad, oorlog, rampen, biografieën, astronomie enz. Met o.a. Living in the sewers of Bogota en I am fishead. Fijne site voor de nacht.

Docunet.nl

Prima verzameling documentaires. Er zit overlap in de docu’s op deze site en Uitzendinggemist.nl.

Youtube.com

Yes, op Youtube ook genoeg documentaires. Natuurlijk over elk mogelijk onderwerp. Vanwege het overweldigende aantal filmpjes, is het soms wat lastiger filteren. De kwaliteit varieert enorm, want iedereen kan zijn eigen film- en monteerwerk een docu noemen.

De Piraten Baai is geblokkeerd, Buma en Brein krijg je liever ook niet aan de deur. Meer tips zijn daarom welkom. Ken je nog een goede docusite? Deel ‘m s.v.p. hieronder.

 

0 Shares:
3 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 8.389 keer gelezen