Had je het druk? Niet zoveel geklikt? Bang dat je wat het gemist? Don’t worry, wij zetten de artikelen van de afgelopen week op een rijtje. Vanaf deze week hebben we daarbij ook 2 nieuwe categorieën: actueel en apps & gadgets. 

Een strategie kiezen: voorbij de horizon kijken

Een passende strategie voor je (nieuwe) bedrijf kiezen is niet makkelijk. Zeker niet als je dat nog nooit gedaan hebt, of als je te maken hebt met meerdere stakeholders. Er zijn verschillende manieren om een strategie te bepalen. Liefst combineer je deze natuurlijk, maar laten we eens beginnen bij het begin: aan de horizon.

Lees verder

Logins en paswoorden netjes archiveren

Terwijl ik het mezelf meestal niet toesta, wegens te grote drukte, kreeg ik onlangs spontaan de kriebels over die onganse berg aan logins en paswoorden die ik te verstouwen krijg. Als webdesigner worstel ik met bijvoorbeeld toegangspaden naar sites, logins en paswoorden, maar ook de servertoegang logins, naast aanverwante artikelen.

Lees verder

Streamzoo het volgende grote internet-ding

Met de criteria van de SpinAwards in het achterhoofd is het lekker beoordelen. Per slot van rekening bepaalden de grote denkers van die awards dat in 2011 de actie KLM Surprise zich tot de prijswinnaars mocht rekenen. Tegen zoveel brille kan een mens niet op. Die actie was immers niet origineel, nog minder vernieuwend en slecht doordacht. Want die actie had lak aan privacy en een gunstig resultaat voor inbrekers. De keuze om StreamZoo te beoordelen met de criteria van de SpinAwards is daarom een logische. Beter wordt het niet.

Lees verder

Overheid strijdt succesvol tegen online medicijnverkoop

Steeds meer mensen schaffen hun producten online aan. Zo ook medicijnen. Maar weet die consument eigenlijk wel wat er in huis gehaald wordt? Er zijn helaas veel malafide aanbieders op het web aanwezig die de boel bedonderen. Het is ook niet voor niets dat het Ministerie van Volksgezondheid de Nederlandse bevolking ervan bewust wil maken dat een groot deel van de online verkrijgbare medicijnen namaak is.

Lees verder

Test je onderneming bij de Dragons

“And for that reason I’m out.” Wie wel eens naar de Britse versie van the Dragons’ Den heeft gekeken, kent de toon waarmee deze vernietigende woorden worden uitgesproken. Het zijn de woorden die ondernemersdromen uit elkaar doen spatten. Het is de conclusie die de realiteitszin van startende ondernemers ctrl-alt-del’t en in de meeste gevallen terecht.

Lees verder

Online Video Killed The TV

Moviebites, het internet filmproductiehuis uit Den Haag, is een bureau dat film, vormgeving en techniek samenbrengt in interactieve filmproducties voor het internet. Het bureau organiseerde dinsdag 5 juni een “Let’s play” middag waar de revolutie van de online video gepresenteerd werd aan het publiek.

Lees verder

Schrijven is zo 21e eeuw

In 2010 verscheen er een rapport van de Onderwijsinspectie. De inspectie had eens in kaart gebrachthoe op Nederlandse scholen kinderen teksten leren schrijven. Meneer de inspecteur was niet blij.

Lees verder

Wat maakt het verschil?

Waarschijnlijk een open deur – maar toch: de wereld van desktop besturingssystemen wordt nog steeds beheerst door Windows en MacOS. Waarbij Windows meer dan 90% voor zijn rekening neemt. Wat zou nu het verschil kunnen maken om Linux voet aan de desktop-grond te laten krijgen?

Lees verder

Braaf 2 keer per week bloggen

Wie ooit een workshop bloggen gevolgd heeft, kent het wel: “Je moet braaf 2 keer per week bloggen, anders heeft het geen zin hoor!” Als je het braafste meisje van de klas wilt zijn kun je dit advies maar beter opvolgen! Heb je wat meer ambitie? Wil je succesvol én met plezier bloggen? Deze keer 5 tips en minstens evenveel redenen om de titel van dit artikel snel te vergeten.

Lees verder

Don’t Panic: 42bis staat als een huis

“Het runnen van een virtuele organisatie is superinteressant. Je raakt alle facetten van webontwikkeling.” Aldus sprak onze eigen Xaviera Ringeling onlangs op een presentatie voor de leden van Social Media Club Alkmaar. Wij, geïnteresseerde luisteraars, hingen aan haar lippen.

Lees verder

Social gaming: is de hype over of ligt er nog een toekomst?

Het succes van mobiele games is niet te ontkennen. Producenten van onder andere Angry Birds, Doodle Jump en Cut The Rope verdienden miljoenen met het uitbrengen van betaalde games voor de mobiele telefoon. Het afgelopen jaar brak Wordfeud de markt voor social gaming op de mobiele telefoon open, waarna ook games als Draw Something, Social Chess en Rumble in ongekende snelheid een succes werden. De vraag is hoe lang deze gamevorm succesvol blijft en of men straks nog wel zit te wachten op dit sociale tijdverdrijf.

Lees verder

Let’s Play!

De zeven trends op sociale media volgens Moviebites. Tijdens de seminar Let’s Play op 5 juni 2012 in Den Haag over online video besprak Walter Hueber, CEO van Moviebites een aantal trends op het gebied van sociale media.

Lees verder

Gij zult geen auto’s bestickeren

Hoe creëer je een succesvol merk of product en daarmee succes voor je bedrijf? Hoe zorg je ervoor dat je gezien wordt door klanten en potentiële klanten. En hoe bind je deze klanten aan je bedrijf? Over het algemeen laten bedrijven weinig lef en creativiteit zien bij het bedenken van campagnes. Slechts weinig merken of bedrijven springen er echt uit. “Ja, maar die hebben vast veel meer budget dan wij”, hoor ik je zeggen. Nou, dat hoeft helemaal niet. Met gedurfde en goed doordachte acties kom je vaak verder dan met een bak geld.

Lees verder

Actueel

De beste cookies maak je zelf

Het zal mijn moeder misschien zijn ontgaan maar verder weet echt iedereen het nu wel: de cookiewet is sinds 5 juni 2012 van kracht! Nederlandse websites moeten laten zien of en met welk doel ze cookies gebruiken. Bovendien moeten gebruikers vooraf de keuze krijgen of zij die cookies willen accepteren.

Lees verder

Reputatieschade voor LinkedIn?

LinkedIn zegt geen meldingen te hebben ontvangen van gebruikers waarvan het profiel zou zijn gehacked. Op basis van onderzoek hebben zij profielen die gevaar liepen, afgesloten en zijn de betreffende gebruikers gemaild met instructies. Geen mailtje gehad? Dan loop jij niet het gevaar dat je profiel wordt gehackt. Volgens LinkedIn… Ik heb mijn wachtwoord toch maar even aangepast.

Lees verder

En verder…

Apps & Gadgets

Om te lachen

0 Shares:
Dit artikel is 2.178 keer gelezen