Had je het druk? Niet zoveel geklikt? Bang dat je wat het gemist? Don’t worry, wij zetten de artikelen van de afgelopen week op een rijtje.

iPhone kabel met verlichting – to be or not to be

Ooit geprobeerd het oplaadkabeltje van je smartphone in te pluggen in het donker? Oefening baart kunst, maar het blijft soms knap lastig. Een stel slimme jongens heeft daar iets op bedacht: de CordLite, een laadkabel met led-verlichting.

Lees verder

Seks in Afrika: Woza Woza

Sinds vorig jaar woon ik in in Zuid-Afrika. Het land waar de ‘maid’ (hulp in de huishouding) de normaalste zaak van de wereld is. Iedereen heeft wel iemand die één keer – en vaker vijf dagen – in de week het huishouden tackelt. Tijdens een etentje met een gezelschap van verschillende achtergronden, met name zwarte Zuid-Afrikanen, passeert het onderwerp ‘maid’ de revue.

Lees verder

De vertegenwoordiger van ons land

Met de sportzomer in het zicht begint het land alweer aardig oranje te kleuren. Artiesten brengen massaal hun oranjenummers uit en de marketeers en reclamemakers maken overuren om met de perfecte oranje-actie te komen. De enige echte die mij is opgevallen in dit oranjegeweld is Mister Holland.

Lees verder

Eerst structuur, dan pas content

Een van mijn lievelingsquotes is van Lincoln, die ooit zei: “If I had six hours to chop down a tree, I’d spend the first four hours sharpening the axe”.  Verstandige man. Een goede voorbereiding scheelt enorm veel werk in het latere proces. Voor websites is dat niet anders.

Lees verder

Review: ‘Simpel. Zakendoen met social media’

Ik erger me de laatste tijd nogal dood aan al die lieden die op Twitter proberen om zaken te doen op een voor mij onbegrijpelijke, en in veel gevallen ook absoluut niet-sociale, wijze. Auto DM’s, bots die zoeken op bepaalde termen en dan automatisch gaan volgen en, als klap op de vuurpijl, tweeps die volgers ‘kopen’.

Lees verder

Het ontleden van je Social Media marketingplan

Je hoeft geen hersenchirurg te zijn om een Social Media marketingplan te maken. Je moet er alleen wel voor zorgen dat je de juiste ingewanden hebt om het zaakje te laten werken. Het maken van een succesvol online marketingplan heeft goede ideeën, goed gehoor, een groot hart, snelle handen, een funny bone (telefoonbotje) en beenspieren nodig.

Lees verder

Bezint eer je begint: tips van PR-goeroe Jennifer Delano

In mijn vorige blog ben ik een nieuwe reeks met interviews over vrouwen in PR en branding gestart. Als eerst het interview van Cleo Hooyer en haar branding verhaal. Nu ben ik in gesprek gegaan met PR-Goeroe Jennifer Delano. Dit allemaal om dezelfde redenen; omdat ik nieuwsgierig ben naar het hoe en waarom. Waarom zijn deze vrouwen actief in deze branche? Wat verstaan zij onder de juiste PR en/of branding? En wat voor tips hebben zij voor de lezers van 42bis?

Lees verder

Na Facebook en Twitter, nu ook Tumblr en Pinterest niet meer veilig voor spam en malware

Verspreiders van malware richten zich steeds vaker op gebruikers van Tumblr, Pinterest en andere opkomende sociale platformen. Dit blijkt uit het maandelijkse onderzoek van GFI Software, waarin de tien grootste bedreigingen van het moment in kaart worden gebracht. Ook gevestigde netwerksites als Facebook en Twitter blijven een belangrijk doelwit.

Lees verder

Nieuwe Facebook timeline features

Vorige week heeft Facebook de nieuwste features die men gaat toevoegen aan bedrijfspagina’s vrijgegeven. Wel in stilte omdat sommige features nog in de testprocedure zitten. Maar in dit blog behandel ik alvast waar jij je op moet voorbereiden!

Lees verder

En verder…

Om te lachen…

0 Shares:
Dit artikel is 2.222 keer gelezen