Het is weer tijd voor #realeren. Geen idee waar ik het over heb? Lees dan Van reageren kun je leren (#realeren). Maar in het kort gaat het als volgt:

Maandelijks kunnen bloggers hier op 42bis een (individueel) blog(/artikel) opgeven. Die blogs scan ik door en indien het onderwerp, de stijl, de humor of een andere reden je blog opvallend maakt, kom het op een lijst van maximaal 10 artikelen die via mail, 42bis en natuurlijk Twitter en Facebook zal worden gedeeld met de lezers van 42bis.nl. Dit hoeven niet alleen blogs te zijn over webonderwerpen, maar mogen over alles gaan.

De groep reageerders zal proberen om in elk geval op 3 van de (max)10 blogs te reageren. Dat mogen ze doen op de manier die ze zelf willen: op de schrijfstijl, de inhoud, de layout…etc.

Deze week zijn er 17  blogs aangemeld en alweer 88 reageerders. Het is dus tijd om de top 10 bekend te maken. Heb je je aangemeld voor de mailinglist, dan heb je ze eerder vandaag al ontvangen. Heb je je nog niet aangemeld? Doe dat dan hier om je blog aan te melden klik je naar deze pagina. De volgende deadline is 17 juni!

En dan over tot de kern, namelijk de 7 blogs van deze maand. In willekeurige volgorde (hashtag is trouwens #realeren):

 

Peer-to-peer horeca: de huiskamerrestaurantweek

Ik las vandaag op Horeca Entree een artikel over de Huiskamerrestaurantweek. Niet weer een restaurantweek is het eerste wat ik dacht. Dit is echter een heel ander initiatief. Elke hobbykok van Nederland kan zijn of haar huiskamer aanbieden voor het verzorgen van een diner. Leuk, ik kan lekker als hobbykok eten bij een andere hobbykok samen met gelijkgestemde food-lovers

Binnenkijkjes

Een kronkelweg, geflankeerd door koolzaad en knotwilgen, met hier en daar een boerderijtje, leidt me van de snelweg naar zijn huis. Normaal gesproken staat hij al bij de voordeur maar als ik ben uitgestapt zie ik dat hij in een boek verdiept zit en ik klop op het raam. Gelijk kijkt hij op. Da’s op zn minst opzienbarend aangezien mijn oude oom hartstikke doof is.

Beste toekomstige werkgever

Vanochtend las ik dat u op zoek bent naar een positieve, organisatorisch sterke, collegiale, communicatief vaardige, representatieve en eerlijke nieuwe collega, die de juiste mix weet te vinden tussen een zakelijke instelling en een persoonlijke benadering. Graag licht ik mijn reactie op uw vacature toe.

Love for sale

Als je tegenwoordig single én het zat bent om altijd zelf de rolcontainer buiten te moeten zetten, dan kun je je aanmelden bij een datingsite. Kost wat, maar met een beetje mazzel haal je die paar tientjes per maand er ook snel weer uit. Beknibbelen op geld is wel het laatste wat je doet als je daarmee je kansen vergroot om je Ware te downloaden.

Overpeinzingen – moederdag

Wat was ze mooi en lief vanmorgen. Mijn kleine meisje dat in haar eigen bruidsjurk ontbijt op bed kwam brengen. Samen met papa. Hele verhalen hoorde ik al, terwijl ik het dekbed nog even lekker over me heen trok. Al vertellende heeft ze wel acht keer aan papa verteld wat ze op de peuterschool voor mij heeft gemaakt. Ook heeft ze een armbandje gemaakt, samen met oma, voor mama. Ja, zelfs mijn schoonmoeder heeft haar best voor mij gedaan.

Hooligans

Je kijkt uit naar zondagmiddag. Niet omdat de voetbalclub waarvan je een plakplaatje op je borst hebt speelt, maar omdat je mag vechten. Samen met je maatjes heb je afgesproken met vechtersbaasjes van die andere club. Lekker matten. “Pappa, ga je voetbal kijken?” “Nee jongen, pappa gaat een andere pappa helemaal in elkaar slaan. Misschien wel neersteken. Blijf jij maar lekker thuis.” “Maar wat heeft die andere pappa dan gedaan?” “Niets, maar hij is voor die andere club.”

Respect voor rots en zwaartekracht

Ik heb altijd geleerd dat het goed is respect te hebben voor de berg die je gaat bedwingen. Dat maakt je nederig als mens en zorgt voor een mate van voorzichtigheid die gewenst is bij bijvoorbeeld skiën of klimmen. Op dit moment is het lente dus ik hoef me nu niet druk te maken over respect voor besneeuwde hellingen en ski’s.

Wil jij volgende week ook een kans maken op een plek in de top 10? Meld je blog dan hier aan
Let op: meldt alleen een individueel blog aan en niet de hele site (en 1 per week is meer dan voldoende :)! (wil je de wekelijkse top 5 ook ontvangen? Meld je dan hier aan voor de mailinglist)

Heb je de top 10 gehaald? Dan kun je de realeren-badge op je site plaatsen. Wil je ons helpen om realeren bekender te maken? Plaats dan een van de andere badges.

 

0 Shares:
Dit artikel is 2.895 keer gelezen