Met de smartphone en iPad in mijn handtas bekijk en lees ik steeds vaker strakke strips en hilarische cartoons via apps. Laatst vond je hier tien links naar online strips. Nu tijd voor een top 10 stripsappstips (= een logopediewaardig woord). Al deze apps zijn gratis:

1. Calvin & Hobbes – Android

Ik hou van Calvin & Hobbes. Op deze app vind je iedere dag een ‘nieuwe’. Al jaren geleden verscheen de laatste strip over dit jochie met zijn (knuffel)tijgerbeest. Vaak heel grappig en vlot getekend.

2. Comic Reader – Android

Hij ziet er wat gedateerd uit, maar deze app gebruikt zijn mogelijkheden als app uitstekend. Hierin zitten namelijk honderden korte strips gealfabetiseerd.  De strips die je leuk vindt of leuk lijken (98% ervan ken ik niet) vink je aan en kun je voortaan vanaf je startscherm aantikken om te bekijken. Met o.a. Geek & Poke, Dilbert en Sheldon.

3. Pulse Android & IOS

Pulse is geen strip, maar wel een app waarin je makkelijk favoriete cartoonsites (en allerlei andere sites) kunt verzamelen. Prima app voor je dagelijkse portie cartoons. Niet alle websites worden goed gepakt , maar wel veel. M.n. Engelstalige sites.

4. Garfield Daily – Android & IOS

Yay, good old friend Garfield heeft een eigen app. En met een leuke Garfield is niets mis. In de appstore is een flink aantal Garfieldapps te vinden. Sommige zijn bedroevend slecht. Garfield Daily doet wat hij moet doen.

5. Rage Reader – Android & IOS

Cynisch, puberaal en soms supergrappig. Aparte strip. Vaak met dezelfde soort illustraties en afbeeldingen wordt een verhaal vertelt over een vervelend poesje, niet werkende computer en vriendinnetjes die je ongegeneerd beledigen. Vaak is het groots lijden over kleine dingen. O.a. op Le Rage site en via apps kun je zelf een Rage comic maken. Dat verklaart het overweldigende aantal Ragecomics.

6. Fokke & Sukke – Android & IOS

Oké, deze stond ook in het andere lijstje, maar deze losgeslagen eend en kanarie mogen niet ontbreken. (Sukke is een kanarie las  ik onlangs. Een kanarie… dat had ik nooit verwacht. Ik dacht: da’s gewoon een blond eendje.)

7. Nozzman – Android & IOS

De wereld van Nozzman zit vol slijm, snot, pus, bloed en sperma. Met goede taalgrappen en zeer herkenbare en originele tekenstijl. En cool dat hij als Nederlandse cartoonist en illustrator er snel bij was met een eigen app.

8. Marvel Comic reader – Android & IOS

Voor superheldenfans is deze comic reader zeer interessant. Op de iPad 1 zien de comics er al fantastisch uit, maar op nr. 2 en 3 zijn ze helemaal een must voor het oog. Minder geschikt voor de comicverzamelaars… Met een aantal gratis comics.

9. DC Comic Reader –  Android & IOS

En natuurlijk heeft concurrent DC Comics ook een reader voor alle Batman, Superman en Wonder Woman verhalen.

10. Mangareaders en -verhalen Android & IOS

Ben je een manga- en animefan? Mocht je het nog niet weten: het stikt van de apps met losse mangaverhalen en – series en mangareaders. En als je nog nooit manga hebt gelezen: er zijn genoeg gratis apps te vinden om eens wat uit te proberen.

0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 9.054 keer gelezen