Wat kijken 42bis’ers deze week op televisie? (nou ja, voor zover je er nog een hebt dan). We helpen je op weg.

Woensdag 16 mei

 

The thirteenth floor

Genre: SF
Tijd/zender: 20:30/RTL8

Douglas Hall en Hannon Fuller werken aan een technologisch project: het maken van een virtuele wereld. Als Hall op een ochtend wakker wordt in een bebloed T-shirt en in zijn appartement Fuller dood aantreft, rijst de vraag wie het gedaan heeft.

Was hij het zelf of is het een complot en wie is die prachtige maar mysterieuze vrouw die plotseling opduikt? Om achter de waarheid te komen, zal Hall zelf in zijn eigen gemaakte wereld moeten treden.

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer

Genre: SF/Actie
Tijd/zender: 20:30/RTL7

De Fantastic Four hebben de wereld gered van Dr. Doom en hun krachten geaccepteerd. Alles lijkt goed te gaan, maar dan komt er een bijzondere bezoeker langs. Deze Silver Surfer is een handlanger van Galactus, een gigantisch wezen dat planeten eet. Het is zijn taak de wereld gereed te maken voor de planeten-eter. De Fantastic Four moeten deze nieuwe vijanden stoppen, voordat het te laat is.

Night watch

Genre: SF
Tijd/zender: 22:15/RTL7

De tegenstrijdige krachten van Licht en Donker leven al honderden jaren naast elkaar in een uitgekiende balans. De Anderen van de Night Watch, zoals vampieren, heksen en demonen, beschikken over bovennatuurlijke krachten en een ketting van mysterieuze gebeurtenissen tart een eeuwenoude voorspelling: een uitverkorene zal de andere zijde kiezen, de balans vernietigen en een apocalyptische oorlog veroorzaken zoals de wereld nog nooit heeft gekend!

Donderdag 17 mei

 

Eagle Eye

Genre: Actie
Tijd/zender: 20:30 /Veronica

Wanneer Jerry Shaw en Rachel Holloman allebei een mysterieus telefoontje krijgen van een onbekende vrouw, komen ze door dit toeval met elkaar in aanraking. De vrouw bedreigt hen en hun familie met de dood en brengt Jerry en Rachel in verschillende levensgevaarlijke omstandigheden.

De situatie escaleert en deze twee gewone mensen worden de meest gezochte voortvluchtigen. In een race tegen de klok proberen ze er samen achter te komen wat er werkelijk gaande is en waarom hen dit overkomt.

Zaterdag 19 mei

 

Solomon Kane

Genre: Actie/Fantasy
Tijd/zender: 20:00 /RTL5

De zeventiende-eeuwse soldaat Solomon ontdekt dat hij door de wrede daden die hij in zijn leven heeft begaan in de hel terecht zal komen. Vanaf dat moment probeert hij vredig te leven, maar onvoorziene omstandigheden dwingen hem zijn oude bestaan weer op te pakken.

National treasure

Genre: Adventure
Tijd/zender: 20:00 /Veronica

Zijn hele leven lang heeft ontdekkingsreiziger Benjamin Franklin Gates naar een schat gezocht waarvan niemand dacht dat die bestond. Een schat die door de eeuwen heen van continent naar continent is verplaatst en die steeds groter is geworden.

De pioniers van het onafhankelijke Amerika, de Founding Fathers, lieten allerlei aanwijzingen naar de lokatie van de schat achter. Als Gates een verborgen kaart ontdekt, mag die niet in verkeerde handen vallen.

Hiervoor moet Gates het best bewaakte document van Amerika stelen, de FBI om de tuin leiden en zijn grootste tegenstander Ian Howe te vlug af zijn.

National Treasure: Book of Secrets

Genre: Adventure
Tijd/zender: 21:50 /Veronica

Als een ontbrekende pagina uit het dagboek van John Wilkes Booth opduikt, blijkt Ben Gates’ betovergrootvader betrokken te zijn geweest bij de moord op Abraham Lincoln. Gates trekt de wereld rond om de onschuld van zijn voorvader te bewijzen.

Red Sonja

Genre: Adventure
Tijd/zender: 22:00 /RTL7

Krijgsvrouw Sonja gaat samenwerken met een aantal andere krijgers. Ze strijden tegen de gemene koningin Gedren die tevens verantwoordelijk is voor de dood van de familie van Sonja.

The Darwin Awards

Genre: Adventure
Tijd/zender: 23:50 /RTL7

De Darwin Award, een spottende trofee, wordt geschonken aan diegenen die zichzelf bezeren of zelfs sterven door een gigantische stommiteit. Michael Burrows kan bij vreemde sterfgevallen aan de hand van de kleinste details de exacte doodsoorzaak bepalen.

Door zijn angst voor bloed kan hij geen forensisch detective worden. Daarom is hij werkzaam bij een verzekeringsmaatschappij. Samen met zijn collega Siri maakt hij een trip door Amerika om de meest idiote sterfgevallen te reconstrueren, zodat de potentiële winnaar van de Darwin Award kan worden vastgesteld.

Blood creek

Genre: Horror
Tijd/zender: 00:55 /Veronica

In 1936 staat de Duitse familie Wollners uit Town Creek toe dat professor Richard Wirth van het Derde Rijk in hun huis mag komen. Ze komen er al snel achter dat hij bezig is met een vreemd project.

Vele jaren later raakt Evan Marshall zijn broer Victor kwijt tijdens een kampeertrip dichtbij Town Creek. Als Victor na een hele lange tijd weer terugkeert, blijkt dat er iets gruwelijks is gebeurd.

Op Victors verzoek stelt Evan geen vragen, maar pakt zijn geweer en volgt zijn broer terug naar Town Creek.

Bron: Tvgids.tv

 

0 Shares:
4 comments
  1. Zitten er een paar tussen die ik nog wel een keer wil zien en een aantal die ik vond tegen vallen maar al met al een leuke lijst met films!

  2. Moet zeggen dat ik van de Fantastic Four meer had verwacht en Solomon Kane viel tegen. Vanavond maar eens kijken hoe Night Watch is die lijkt me wel interessant. 

    1. Ja, die schijnt wel goed te zijn. Heb hem al heel lang staan en nog steeds niet gekeken. Mss idd straks eens doen.

      Fantastic 4 vond ik ook niet echt je van het, maar ach…licht entertaining :) 

Comments are closed.

Dit artikel is 2.707 keer gelezen