Tot voor kort was ik groot fan van Tweetdeck. Tot voor kort, zeg ik nadrukkelijk, want sinds Twitter Tweetdeck heeft overgenomen en van een grondige metamorfose heeft voorzien, is het door mij vroeger zo gewaardere Tweetdeck, Tweetdeck niet meer. Vervelend, maar natuurlijk ga ik niet bij de pakken neerzitten. “Ik zoek gewoon even een nieuwe oplossing om fijn te twitteren vanaf m’n laptop”, was mijn gedachte.

‘Twitter-cliënt-hopper’

‘Gewoon’ en ‘even’ had ik in deze laatste zin beter kunnen weglaten, want dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Hootsuite oogde niet lekker, MetroTwit crashte een paar keer zeer grondig, waarna ik maar afhaakte en Seesmic was echt niet aan mij besteed; ik snapte er geen drol van. En toen was ik eigenlijk al zo goed als door m’n opties heen. Ik veranderde van een zeer trouwe Tweetdeck-gebruiker noodgedwongen naar een ‘Twitter-cliënt-hopper’; gebruikte een dagje Twitter.com, tot dat me zo begon te irriteren dat ik weer eens een dagje MetroTwit gebruikte, waarbij ik weer afhaakte na de zoveelste crash, om toch maar weer m’n heil te zoeken bij het gedowngrade Tweetdeck. Je snapt het al: ik ben nog steeds op zoek naar een Twitter-cliënt die mij wel weet te bekoren.

Chrome-extensies voor Twitter

In mijn zoektocht stuitte ik toevallig op een artikel van Jeff Bullas: ‘5 Ways to Turn Twitter into Your Most Powerful Social Media Tool‘. Er ging een wereld voor me open. Je blijkt heel gemakkelijk met Chrome-extensies het uiterlijk en de functionaliteit van een site, in dit geval van Twitter.com, te kunnen aanpassen. Met wat gegoogle, ontdekte ik dat er nogal wat van die extensies zijn. In deze post licht ik er een paar handige uit.  Sommige werden al genoemd in het artikel van Jeff Bullas, andere zijn nieuw.

Buffer

Misschien ken je Buffer al; een handige tool om tweets vertraagd te plaatsen. Fijn voor je volgers, want als je net als ik een paar keer per week compleet ontploft en je timeline vol gooit met ongetwijfeld erg leuke en interessante linkjes, is het wel zo fijn als dat wat verspreid in de tijd aan je volgers wordt aangeboden.

Buffer Chrome-extensie in Twitter.com

Sinds kort is er de Buffer Chrome-extensie. Deze extensie plaatst een geheel nieuwe button in Twitter.com, vlak naast de ‘Tweet-button’. Als je er op klikt, kun je je tweet toevoegen aan je Buffer, zodat deze op een latere tijd wordt geplaatst. De Buffer-button komt, als je de extensie installeert, op verschillende plekken in Twitter.com terug. Je kunt bijvoorbeeld ook je retweets bufferen.

Open Tweet Filter

Ook superhandig: Open Tweet Filter. Ik heb soms nogal een voetballiefhebbende timeline. Hartstikke leuk, moeten ze vooral naar kijken, als ze mij er maar niet mee storen :P. Voor de keren dat dit toch gebeurt, heb ik nu dus Open Tweet Filter.

Het werkt heel simpel. De extensie zorgt voor een extra link bovenin, naast ‘Ontdekken’. Klik je hierop, dan verschijnt het volgende venster:

Open Tweet Filter in Twitter.com

Je kunt dus bepaalde woorden of bepaalde mensen uitsluiten. Nadat je Tweet Filter hebt ingesteld, verschijnt er in de linkerbalk een extra blokje, waarin getoond wordt van wie er berichten zijn uitgesloten:

Open Tweet Filter voegt een extra blokje toe aan Twitter.com

Classic RT

Sinds een tijdje is het retweeten in Twitter veranderd en de nieuwe retweet-methode bevalt me niets. Het neemt namelijk de mogelijkheid om het oorspronkelijke bericht te voorzien van je eigen commentaar weg. Je kunt alleen nog maar het oorspronkelijke bericht in exact dezelfde vorm overnemen in je retweet. Gelukkig heb ik daar nu dus een gemakkelijk stokje voor gestoken.
Met Classic RT krijgt het menuutje dat ontstaat als je over een tweet ‘hoovert’ een extra optie: ‘Classic RT’:

Classic RT in Twitter

Klik je hierop dan verschijnt het volgende venster, waarin je dus gemakkelijk nog even wat content kunt toevoegen. Bye, bye Twitter, met je stomme nieuwe retweet-methode! :D

Klassieke RT-methode voor Twitter dankzij Classic RT

Twitter Symbols

Soms ben ik gewoon nog net 15 en ik ben dan ook gek op van die leuke symbooltjes die je in tweets kunt plaatsen. Uiteraard met gepaste mate, tuurlijk :D
Met Twitter Symbols krijg je direct naast de ‘Tweet-button’ een knopje om symbooltjes toe te voegen. Handig en lekker veel keuze:

Twitter Symbols in Twitter

Embedly

Onhandig hè, dat je niet weet waar die linkjes op Twitter naar toe verwijzen. Zou toch handig zijn als er een soort preview gegeven wordt, net als in Facebook. Met Embedly krijg je die preview. Klik simpelweg op de ‘uitvouw-link’ onder een tweet met een link et voilà:

Embedly in Twitter

Met Listed link zie je op jouw Twitter-profiel niet alleen meer hoeveel tweets je hebt verzonden, hoeveel volgers je hebt en hoeveel mensen je volgt, maar ook hoe vaak je op lijsten bent geplaatst. Scheelt weer wat kliks, als je dat wilt zien :)

Listed link in Twitter

Andere extensie-tips of de ultieme Twitter-cliënt gevonden? Deel het!

Al met al is Twitter.com met deze extensies voor mij een stuk aantrekkelijker geworden. Nog steeds ben ik niet 100% overtuigd en stiekem hoop ik dat ze bij Twitter het licht gaan zien en Tweetdeck gewoon ernstig verbetert, maar tot die tijd kan ik met deze geüpgrade Twitter.com best uit de voeten.

Heb jij nog extensie-tips voor Twitter.com? Welke moet ik echt installeren? Of ken je nog andere Twitter-cliënts, waarmee mijn zoektocht naar een fijne Twitter-cliënt voor altijd ten einde zal komen? Je tips zijn van harte welkom! Kom maar op met alle goede ideeën.

0 Shares:
6 comments
 1. Ik heb Tweetdeck nooit fijn gevonden….vond het veel te druk. Ik ben één van de weinige mensen die gewoon altijd twitter.com gebruikt (of een Twitter for iPhone of Tweetbot) en ik vind het heerlijk rustig en eenvoudig. Deze tips maken het gebruik wel een stuk makkelijker denk ik. Dank! Ik ga ze uitproberen.

  1. Leuk dat je reageert, *eSThER*! Hoop dat je wat aan m'n tips hebt en wie weet vind je nog wel veel betere extensies. Laat je het dan weten?

 2. Interessant, ga het eens een kans geven maar moet zeggen dat ik vooral bij hootsuite zit voor het gemak in overzicht van mijn lijsten. Heb je daar ook een extensie voor??

  Ik zal eens gaan rondkijken naar leuke/handige extensies :-), als ik wat vind reageer ik wel even.

  1. Volgens mij heeft Hootsuite geen extensies. 

   Leuk als je ons op de hoogte houdt van jouw bevindingen!

   1. Nee weet dat hootsuite geen extensies heeft maar kan het combineren aangezien ik het gebruik in mijn Chrome browser :-)

 3. Dank voor de tips Rianne, ik heb gelijk een paar van de extensies gedownload. :-)
  Ik ben een – ongetwijfeld uitstervende gebruiker – van Twhirl, dat altijd heeft beantwoord aan mijn voorliefde voor eenvoud. Helaas kun je met Twhirl geen DM's meer lezen, daar gebruik ik nu  twitter.com voor. 

Comments are closed.

Dit artikel is 5.065 keer gelezen