Ooit geprobeerd het oplaadkabeltje van je smartphone in te pluggen in het donker? Oefening baart kunst, maar het blijft soms knap lastig. Een stel slimme jongens heeft daar iets op bedacht: de CordLite, een laadkabel met led-verlichting.

How it works

[vimeo clip_id=42250090]

To be or not to be?

Helaas is het nog niet zeker dat de kabel op de markt komt. Scrap Pile Labs is via Kickstarter een crowdfunding-project gestart om de financiering rond te krijgen voor het op de markt brengen van de CordLite. As we speak hebben 938 mensen het project gesteund en zitten ze over de helft van het benodigde geld. Maar ze moeten binnen 31 dagen nog $ 30.000,- binnen zien te halen.

Adroid, Blackberry of Windowstelefoon?

Als het allemaal lukt, blijft het niet bij alleen een kabel voor i-Devices. De plannen voor een CordLite voor Android, Blackberry en Windowstelefoons liggen al klaar en worden uitgerold als er voldoende geld beschikbaar komt.

Meedoen

Zie je iets in het idee, dan kun je via Kickstarter investeren in deze start-up. Uiteraard krijg je daar iets voor terug, afhankelijk van de grootte van je investering. Van een naamsvermelding op de website, tot een exclusieve verkoopkit met 100 CordLites om zelf te verkopen. En je krijgt natuurlijk je eigen kabel met een fikse korting.

Ik vind het idee goed en ben wel benieuwd of het de markt gaat halen. En of mensen vervolgens $ 35,- (in plaats van $ 20,- voor de normale kabel van Apple) willen betalen om niet meer te hoeven prutsen in het donker.

0 Shares:
1 comment
  1. Op het gevaar af dat ik iets over het hoofd zie: mij lijkt zo dat, als een oplaadkabeltje gebruikt kan worden, dat er dan vast ook ergens een lichtknopje in de buurt is.

Comments are closed.

Dit artikel is 2.252 keer gelezen