Mijn haat-liefdeverhouding met mijn Blackberry is eindelijk over na 2 hele jaren. Mijn nieuwe liefde heet Android en er gaat een wereld van apps voor mij open! Heerlijk om de hele dag door mijn tijd te verspillen aan (on)zinnige applicaties. Instagram was de eerste dag al favoriet en er gaat geen dag voorbij zonder.

Het enige minpuntje is dat mijn smartphone-camera echt bar slecht is. Instagram kan de foto’s nog wel een beetje upgraden door er een vintage look aan te geven, maar een prijs gaan ze er nooit mee binnen slepen. Was er maar een echte Instagram- fotocamera … Oh wacht! Deze camera komt er heel binnenkort misschien al aan. Het concept is er al. Kijk je mee?

Van app naar realiteit


Het idee was simpel, van een applicatie gaan we naar iets tastbaars. Al snel kwam deze camera als idee, natuurlijk helemaal in de stijl van Instagram. Op het eerste gezicht niks bijzonders. Alleen maakt deze camera niet alleen maar foto’s. Net als in Instagram kun je een filter over de foto’s gooien en ze met een knop meteen delen op je Facebook voor al je vrienden. Het leukste aan deze camera is dat je de foto meteen kunt printen. We gaan terug naar de tijd dat de polaroidcamera’s hip waren. Tuurlijk zijn deze foto’s vierkant van formaat met aan de zijkant je Instagram-accountnaam. Door de plakstrip op de achterkant kun je deze foto’s overal achterlaten. Mocht iemand deze foto tegenkomen, dan kan diegene jou meteen volgen doordat jouw naam erop staat. Een creatieve manier om meer followers te krijgen is het zeker.

Wat zijn de features?


– 16 gigabyte opslag
– wifi en Bluetooth
– 4:3-touchscreen
– 2 lenzen, eentje voor de foto, de tweede voor 3D-filters en QR-code-scanner
– optische zoom
– led-flits
– interne printer om je foto’s meteen af te drukken
– een cartridge voor papier
– 4 kleuren inkt

Party picture camera

Volgens mij is dit de ideale uitgaanscamera voor jongeren. Ideaal voor op stap en op festivals. Foto’s maken gaat niet meer ten koste van je telefoonbatterij. Daarnaast staan ze dezelfde avond nog op je Facebook. Ik zou hem zeker kopen. Nu nog iemand vinden die deze camera ook echt in productie gaat nemen. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. Laat het weten in de comments!

0 Shares:
3 comments
  1. Het idee is mooi, maar dan zie ik toch liever dat fabrikanten van telefoontjes eindelijk eens iets aan de nu nog armzalige lensjes gaan doen. Goede foto's staan of vallen bij een goede lens, en die is nou eenmaal groter dan de lullige glaasjes die nu voor lens moeten doorgaan.

    Andere optie is een camera die via bluetooth foto's naar je telefoon kan zenden, mijn Olympus Pen kan dat via een bluetooth opzethulpje. Nadeel is dat 't omslachtig is, maar je kunt wel perfecte Instagram plaatjes maken ! 

  2. Totally cool! Volgens mij ben ik geek genoeg om 'm ook aan te schaffen met m'n 46 jaar!

Comments are closed.

Dit artikel is 5.241 keer gelezen