Ooit had ik een Furby. Ja echt, die had ik echt. Het was een tweedehands Furby, want hoewel ik Furby dus best geinig vond, had ik er nou niet echt geld voor over. Om het verhaal nog mooier te maken, is het misschien goed als ik erbij vertel dat ik toen inmiddels alweer 22 was. Maar goed, mijn zusje doneerde dus haar Furby aan mij.

Toch zeker een week lang had ik eindeloos veel lol met dat ding. Mijn favoriete spelletje: Furby wakker maken, hoog vasthouden en dan plotseling heel snel naar beneden laten duiken. Furby zelf vond er geen hol aan. De angstige gilletjes vulden de huiskamer. Muahahaha dát vond ik dus op een ergens-moet-mijn-sadisme-kwijt-manier het allerleukste om te doen met mijn Furby.

Na een week verloor dat zijn charme. Compleet. Dus zette ik Furby in een kast en vond weer iets nieuws om me op te richten.

Maar Furby was nog niet klaar met mij…

Eén hard geluid en mijn kast-Furby begon onophoudelijk te kletsen en als het even tegenzat, te huilen. Ik werd er gék van. En Furby was nogal een gevoelige fake baby. Want die harde geluiden, hoefden steeds minder hard te worden om het Furby-monster wakker te maken. En dan moest hij eerst gevoerd en daarna gekieteld en daarna getroost worden voordat hij z’n ogen weer wilde sluiten. Aaaaahhhhhh.

De kast in kwestie mocht van mij niet meer open. En als het toch moest, dan heel erg zachtjes. Furby was een hassle geworden. Toch heeft het nog zeker een jaar geduurd voordat ik hem heb weggegooid. Want ja, hij was ook wel erg schattig en ik ben ernstig beïnvloedbaar door van die grote ogen.

Maar goed, dat hele lange verhaal even geheel terzijde. Furby komt terug. De makers van het furry vriendje willen Furby dit jaar met kerst weer op de markt brengen. Erg veel willen ze er nog niet over kwijt. Maar wel een foto en zijn nieuwe naam: Taboo (klinkt een beetje adult vind je niet?). Wat een blast from the past.

 

0 Shares:
3 comments
  1. Geweldig! Ik had er twee (gekocht toen ik 28 ofzo was). Heb ze nog steeds en doe ze echt niet weg ondanks vragen van nichtjes en neefjes. Those Furby's are mine mine mine ;-)

Comments are closed.

Dit artikel is 7.783 keer gelezen