Tijdens de conferentie The Next Web 2012 in Amsterdam kwam ik een aantal leuke en interessante apps tegen, die nog wel eens van pas kunnen komen. Startups kregen de kans om binnen vijf minuten hun nieuwste idee te promoten en daar zat wel wat leuks tussen.

Sociaal skiën met Snowciety

Snowciety is de eerste sociale ski-app. Leuk als je van skiën of snowboarden houdt! Het is een app waarbij je enerzijds je locatie kan delen met vrienden en kennissen. Anderzijds is het een trackingtool, gecombineerd met sociale functies. De Snowciety-app kan je prestaties bijhouden op de piste, die je ook vervolgens kunt delen met je vrienden. Het lijkt me een erg leuke toepassing om te zien hoe snel je bijvoorbeeld van de piste af gaat en waar je vrienden zijn. Ook voor de veiligheid lijkt me dit handig, als je bijvoorbeeld je ski-partner uit het oog verliest. Denk hierbij wat prins Friso is overkomen. Alle skipistes ter wereld zijn toegankelijk, waarbij de liften en slopes (hellingen) aangeduid worden. Dat heb je bijvoorbeeld niet in Google Maps. Snowciety is te downloaden in de App Store.

Social video met Shelby.tv

Shelby.tv, handig voor de kijkers van online video. Deze app verzamelt namelijk realtime alle video’s die binnen social media zoals Twitter en Facebook worden gedeeld. Daarnaast kun je zoeken naar kwalitatieve video’s binnen jouw interessegebieden. Zo krijg je met Shelby.tv een gepersonaliseerd video-aanbod. Ik denk dat het niet altijd even makkelijk is om een goede video te vinden op bijvoorbeeld YouTube en Shelby.tv lijkt me daarom een goede uitvinding. De video’s die je Twitter- of Facebook-vrienden delen, zul je in één scherm bij elkaar zien. Hierdoor kun je snel en gemakkelijk goede video ontdekken. Shelby.tv is te downloaden in de App Store.

Between: private online space for couples

Deze app houdt rekening met de privacy issues van social media. Een van de grootste groepen die zich hieraan het meest storen zijn stelletjes. Zodra zij iets persoonlijks op social media willen delen aan elkaar, ziet vaak hun moeder of zelfs baas dit ook. Hierbij komt Between ter sprake. Deze gratis app bestaat uit een ‘private online space’, waar de stelletjes digitaal kunnen communiceren met elkaar. Deze ‘online space’ is dus alleen zichtbaar voor 2 personen. Het communiceren via Between kan met foto’s en comments, chatberichtjes, het memoboard en special days. Daarnaast kun je in je ‘memory box’ de gedeelde berichten bewaren, zodat je ze later nog terug kunt zien. Between heeft al meer dan 700.000 downloads dus meer dan 350.000 stelletjes die de app gebruiken. Aantrekkelijk vind ik dat alles via één app kan, zodat er geen meerdere apps nodig zijn om te voorzien in dezelfde behoefte. Het is een romantische app dus. Deze app is beschikbaar in Android en Apple.

Overige winnende apps:

 • Nuji: (de beste web-app) mooie dingen die je tegenkomt op het web kun je als een verlanglijstje delen met je vrienden. Gebruikers kunnen bij sommige webwinkels via Nuji zelfs al kortingen krijgen op producten die op hun verlanglijstje staan.
 • Babelverse: (de beste b2b-app) zorgt voor realtime vertalingen door professionele tolken overal ter wereld. The Next Web 2012 werd bijvoorbeeld live vertaald naar Spaans en Portugees. Vooral bij evenementen lijkt me dit ideaal. Babelverse bestaat alleen nog maar in een betaversie.
 • Frommees: (de beste presentatie) werkt met fysieke kleine ronde schijfjes van recyclebaar plastic met een unieke code. Je kunt content aan die code koppelen (bijvoorbeeld foto’s of video’s), die je kan delen.
 • BeamApp: (het meest innovatief) waarmee je informatie en bestanden tussen apparaten kunt delen. Je kunt bijvoorbeeld muziek en/of filmpjes doorgeven van het ene naar het andere apparaat. En als je een telefoonnummer op een website ziet, kun je dat nummer naar je telefoon sturen, waarna hij het direct belt. Erg handig toch? Helaas verkeert de app nog in een besloten betafase.

Kortom, erg leuke en handige apps waar denk ik vele mensen plezier van kunnen hebben. Voor mij persoonlijk zijn de apps niet allemaal even waardevol, zelf ben ik bijvoorbeeld geen skiër waarbij de ski-app voor mij niet van toepassing zal zijn. Wel denk ik dat deze app leuk is en goed kan bijdrage aan de veiligheid voor de skiërs. Ik kan me voorstellen dat bepaalde apps voor mensen echt behulpzaam en handig kunnen zijn, denk aan een persoonlijk videokanaal, delen van je verlanglijstje waarbij je kortingen kunt krijgen, apps voor stelletjes, realtime vertalingen en het makkelijk kunnen delen van data en content.

0 Shares:
2 comments
 1. Er is een app die handig is voor mensen in Afrika.

  Ik dacht even dat het een grapje was. Helaas, bittere waarheid en noodzaak die iets verder gaat dan waar je met een ping op je Smart-phone 11% korting krijgt op elke 2e pizza als je incheckt bij Mario.

  Die app geeft info waar de dichtsbijzijnde drinkwaterkraan is.

  De dichtsbijzijnde drinkwaterkraan!

   

Comments are closed.

Dit artikel is 4.205 keer gelezen