Smartphones zorgen voor gevaar in het verkeer, las ik onlangs op een website. Ongetwijfeld een onderzoek van de stichting Open Deur. Maar het is natuurlijk wel waar. Ik kan het soms ook niet laten om onderweg even op mijn beeldschermpje te gluren. Meestal wacht ik wel totdat ik voor een verkeerslicht sta te wachten, maar eigenlijk moet je in de auto gewoon van dat ding afblijven. Op de fiets trouwens ook. Maar het verkeer is niet de enige foute match voor je mobieltje …

6 situaties waarin je je smartphone links moet laten liggen:

1. Een goed gesprek

Als je met iemand in gesprek bent, ga je niet steeds op je mobieltje kijken. Niet om te kijken of je een berichtje hebt, niet om te zien hoe laat het is en ook niet als je een geluidje hoort. Doe je dat wel, dan moet je gesprekspartner eigenlijk maar één ding doen: gewoon weglopen.

2. Bij het eten

Of je nu thuis zit, of in een chic restaurant. Als je aan het eten bent, ben je aan het eten. Neem daar dan ook fatsoenlijk de tijd voor. Tenzij je in je eentje bent natuurlijk. Dan moet je het lekker zelf weten.

3. Tijdens seks

Moet ik dat echt uitleggen? Een piepje zou de sfeer al kunnen bederven. Uit dat ding! En dus ook niet op trilstand. Als je iets wilt laten trillen, gebruik je maar wat anders.

4. In bad

Ja, je moet het natuurlijk zelf weten, maar je zal niet de eerste zijn die het ding in bad laat vallen. Die timeline kan bovendien best even zonder jou. Geniet gewoon van de rust.

5. In een vergadering

Toegegeven, het is een twijfelgevalletje. Maar zeg nou eerlijk. Moet je echt iedere minuut bereikbaar zijn of zit je tijdens een minder interessant agendapunt liever even je mail te checken? Doe nou niet zo stoer. Gewoon even je koppie bij de vergadering, misschien vang je nog wat interessants op.

6. …

Nummer 6 lees je hieronder bij de reacties. Tenminste, ik ga ervan uit dat jullie de lijst met minimaal 1 situatie kunnen aanvullen. Succes!

0 Shares:
4 comments
  1. Wanneer je plaats neemt in een zaal om naar een spreker te luisteren, maak liever aantekeningen op een kladblok i.p.v. 1.000 tweets de wereld in te gooien (staat zo ongeïnteresseerd, lijkt me vreselijk als je voor zo'n groep moet spreken!)

Comments are closed.

Dit artikel is 2.295 keer gelezen