Een nieuwe opkomende applicatie op het gebied van eten en restaurants is Couverts. Een applicatie op je smartphone die het mogelijk maakt via GPS restaurants te vinden in de omgeving waar je op dat moment bent. Daarnaast kun je aangeven het type restaurant, het personenaantal en wanneer je daadwerkelijk wilt eten kun je via Couvert ook meteen reserveren. Couverts is dan ook genomineerd voor de Dutch Interactive Awards.

Creativiteit

De applicatie Couverts is niet vernieuwend, je kunt het vergelijken met de applicatie AroundMe waarmee je ook restaurants in de buurt kunt vinden via GPS. Wat Couverts uniek en creatief maakt is dat je puur alleen restaurants kunt vinden, en daar ook meteen kunt reserveren. Met deze applicatie kan je ook de menukaart bekijken en foto’s voor een sfeerimpressie. Daarnaast is het mogelijk om bij meer dan 200 restaurants een unieke video impressie te bekijken. Alle type restaurants kunnen gevonden worden, van Chinees tot Frans en van hamburgers tot sushi.

Interactiviteit

Op interactiviteit scoren ze ook goed. Als jij zelf kiest waar, wanneer, wat en met wie je wilt eten, doet Couverts de rest. Je hoeft alleen maar te reserveren. Daarnaast kun je bij elk restaurant zien hoeveel ‘likes’ ze scoren binnen de applicatie, en zo een beeld krijgen of dit restaurant populair is.

Effectiviteit

De effectiviteit van de applicatie is ook zeer sterk. De applicatie werkt duidelijk en is door de GPS-functie zeer nauwkeurig in zijn metingen. Zo kun je bijvoorbeeld gelijk de route plannen op je smartphone naar het desbetreffende restaurant. Wat wel erg belangrijk is, is dat Couverts de restaurants, foto’s en bijbehorende menukaarten up-to-date houdt.

Conclusie

Couverts is een leuke opkomende applicatie die nog verder kan groeien. Zo kunnen ze de interactiviteit verbeteren met sociale media zoals Twitter, Facebook en Foursquare. Via deze sociale media wordt er dan over verschillende restaurants gecommuniceerd en kun je bijvoorbeeld zien waar je vrienden hebben gegeten en of het goed of niet goed was. Zo kunnen er ook recensies worden geschreven of kun je restaurants aanbevelen aan je sociale netwerken.

Martijn Mutsaers & Bob Smolders

0 Shares:
Dit artikel is 2.775 keer gelezen