Hij staat 27 april pas in de AppStore maar ik mocht er al even mee spelen: Muziq van ontwikkelaar Samuel Colak, een irritant verslavend spelletje dat gebruik maakt van je eigen iTunes-bibliotheek en er een quiz van maakt. Je hoort 5, 10 0f 15 seconden (zelf in te stellen) een liedje en jij klikt dan op de cover van het betreffende album.

Lijkt makkelijk, tot je ontdekt dat je wel heel vage nummers op je iPhone hebt staan en dat het zien van covers niet hetzelfde is als het herkennen van een nummer. Het hysterische muziekje bij het startup-scherm is van de man die ook dat van Bejeweled maakte (en bedankt hé) en zet al direct aan tot de aanmaak van adrenaline.

Multiplayer

Waar ik met smart op zit te wachten is de multiplayer-versie. De ontwikkelaar heeft beloofd dat die er eerdaags komt: dan kun je dus gezamenlijk de bibliotheek van anderen plunderen en wordt het opeens een heel competitief gebeuren. Wel al aanwezig: de optie Blitz. Je ziet een muur van covers en verdient punten door cover en liedje te matchen, waarna de boel langzaam naar beneden zakt en wordt aangevuld met nieuwe opties.

Testers gezocht!

Nu kreeg ik Muziq vroeg in handen, omdat het geboren is tijdens Appril en ik in het organisatieteam zit. Enige belangenverstrengeling is er misschien wel, maar dat neemt niet weg dat ik het echt een leuke app vind en jij de betaversie ook kunt testen. Instructies staan hier op TestFlightApp. Veel plezier…

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 2.971 keer gelezen