Normaal gesproken zit ik elke avond stipt om 20.00 uur klaar voor de televisie voor Goede Tijden, Slechte tijden. Maar op maandagavond maak ik een uitzondering. Dan gaat de laptop op schoot en open ik Twitter. Tijd voor #blogpraat. Met een hashtag inderdaad, want zo kun je het hele gesprek met andere medebloggers makkelijk volgen.

Blogpraat

Elja Daae is de bedenkster van deze twitterchat. Ze kende het idee al uit Amerika en begon zelf #blogpraat in Nederland. Met succes wel te verstaan, want elke maandagavond zitten er genoeg mensen klaar op Twitter om mee te praten over het thema van de week. Sommige lezen alleen maar mee, anderen reageren juist. Iedereen kan het thema bepalen zolang het over bloggen gaat. Je hoeft alleen maar een berichtje naar @elja1op1 te sturen. Zij geeft ruim van te voren aan wat het thema van die week is. En dan kan op maandagavond stipt 20.00 de twitterchat beginnen.

Onderwerpen van vorige weken

– De uitdaging van bloggers
– Beginnen en runnen van groepsblogs
– Je blog & PR
– De beste titels voor je blog

Hoe doe je nu mee aan #blogpraat?

– Houd maandagavond om 20.00 uur vrij.
– Zorg dat je een Twitteracount hebt, en zoekfunctie #blogpraat intypt.
– Refresh je Twitter, zodat je de laatste berichten goed binnen krijgt.
– Lees mee of reageer, maar vergeet nooit hash-tag #blogpraat te gebruiken.

Doordat iedereen hashtag #blogpraat gebruikt ontstaat er een gesprek tussen mensen. Of je nu actief of passief mee doet, je kan er ontzettend veel van leren. Mocht je meer informatie, of #blogpraats terug willen lezen klik dan hier voor de site van blogpraat.

Ik zie je maandagavond 20.00uur!

0 Shares:
5 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 3.383 keer gelezen