Ik ben informatiegeil. Binnen mijn, continu in ontwikkeling staande, vakgebied moet dat ook bijna wel. Pats!! De tweets, met de woorden: 8 dingen die je niet moet doen tijdens …, infographic zús, strategie zó, 42 dingen die je kunt doen met …, huppeldepup social media campagne en gamification worden mij op het netvlies gebrand. Mijn duim raakt de ene na de andere link aan na het lezen van triggerende teksten. Mijn probleem is wel dat dit enige tijd in beslag neemt.

Koppie erbij tijdens het lezen van een blog

Meestal leest men een blog in de trein, tijdens het wachten of gewoon zomaar om bij te blijven. Mijn werk blijft dan even liggen. Soms is het lekker om uit je werk te stappen zodat je er later weer met een frisse blik in kan stappen. Als je in “de flow” wil blijven, ben je gemotiveerd en wil je door werken. Maar soms wil je “best of both worlds” door te blijven werken en het blog te lezen.

Nou ja.. Lezen

Sinds januari gebruik ik de app. VoiceReader en luister ik naar alle blogs. Zo blij – als een klein kind in een snoepwinkel – ben ik er mee! VoiceReader kan je gratis downloaden in de iStore en geeft mij weer zeeën van tijd. Zelf heb ik geen ervaring met de android-apps. Sorry android liefhebbers. Mocht je het willen proberen dan kan je een keuze maken bij Google Play.

Hoe werkt het

De gratis variant van VoiceReader kan niet veel tekst importeren. Voor een euro koop je een offline voice. Dit stelt je in staat complete e-books te importeren. Voor blogs werkt het heel simpel. Je copy/paste de geselecteerde tekst van het blog in VoiceReader en drukt op play.

httpv://www.youtube.com/watch?v=2Po1XbEp7wM

Alles bij elkaar bekeken

Text to Voice bestaat al een tijdje en kan hier en daar nog wel verbeterd worden. De vrouwelijke Nederlandse stem klinkt als Koningin Beatrix. Daar moet je van houden. Sommige uitspraken zijn ook niet echt super. Bijvoorbeeld: “QR-Code” wordt uitgesproken als “KR-Code” en “website” als “websiete”. Luister maar eens naar het stem en taalgebruik van de VoiceReader.

Wanneer je veel leest op je SmartPhone is VoiceReader echt ideaal. Na een afleiding niet meer zoeken waar je bent gebleven in het verhaal. Het grootste pluspunt is dat je andere dingen kunt doen terwijl je luistert naar het blog. En.. Natuurlijk ga je na het beluisteren van een blog terug naar de site om deze te delen. Spreading the love..

0 Shares:
Dit artikel is 3.932 keer gelezen