Ken je dat: andere computer, vergeten je bookmarks over te zetten… Of iets cools gezien, maar vergeten het op te slaan. Of je komt net een leuke pagina tegen als je klant binnenkomt. En loop ik door mijn bookmarks heen en ben ik weer vergeten waarom ik het interessant vond. Gelukkig heeft iemand weer een fijne tool bedacht: Diigo!
Bookmarken, sticky notes plakken, onderstrepen op internet, ik ben blij en deel dat graag met jullie!

Internet als boek

Mijn studieboeken zitten vol met aantekeningen, geel gemarkeerde passages en andere rariteiten. Ik vond het altijd zo jammer dat dat niet op internet kon. Zeker voor het schrijven van artikelen handig, als je links naar andere pagina’s gebruikt. Met Diigo lees je een pagina en kun je meteen highlighten, lekker old skool met zo’n gele marker. Of kies een ander leuk kleurtje.
Krijg jij ook nieuwe ideeën als je blogs of artikelen leest? Gebruik dan de optie sticky notes. Geeltjes plakken maar dan op je webpagina’s. Meteen even een leuk idee erbij posten voor je blog. Of delen in een groep met je collega’s en een brainstormsessie ervan maken! Lekker ook, die taakbalk meteen aan je browser toevoegen. En voordeel boven Pinterest: plaatjes van Facebook kun je wel Diigo-en.

Taggen

Een andere fijne functie vind ik tags toevoegen. Ik heb een enorme waslijst aan favoriete webpagina’s. En ja, je kunt dingen in mapjes opslaan, maar op een of andere manier vind ik de juiste pagina niet meer terug. Met Diigo kun je ook mapjes maken, maar geweldig vind ik het taggen. Je kunt meteen jouw zoekwoorden toevoegen, zodat je de opgeslagen artikelen ook weer terug kunt vinden. Handig is verder dat je deze tags kunt gebruiken om een koppeling te maken met jouw website. Zodra jij een artikel met een specifiek tag toevoegt, plaatst Diigo het voor je op jouw eigen website. En je kunt een tagcloud ermee aanmaken. Handig toch? Kun je artikelen niet alleen via social media, maar ook jouw eigen website delen.

Enne, natuurlijk kun je ook RSS feeds toevoegen en de read later map vullen, voor die wachtminuten in de trein, bij de tramhalte of de tandarts. Slim informatiemanagement? Ik zeg Diigo!

Of ik aandelen heb in Diigo? Nee, het is gelukkig gratis. En beschikbaar voor alle webbrowsers, I-phone en Android.
Wil je ook aan de slag? Lees deze fijne handleiding  of kijk op www.diigo.com of voeg de app toe aan jouw telefoon.

0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 3.137 keer gelezen