Had je het druk? Niet zoveel geklikt? Bang dat je wat het gemist op Contentgirls? Don’t worry, wij zetten de artikelen van de afgelopen week op een rijtje.

Beoordeeld: ‘Maak de Smaak The Battle’ van Lay’s

Pepsico is als eigenaar van Lay’s altijd op zoek naar nieuwe smaken chips. Daarom geeft Lay’s na de introductie van ‘Maak de Smaak’ in 2010 dit jaar een vervolg aan deze actie met ‘Maak de Smaak The Battle’. Met de criteria van de SpinAwards voor het onderdeel beste online campagne in het achterhoofd is het aardig om eens te kijken naar deze campagne, en die te beoordelen op creativiteit, interactiviteit en effectiviteit.

Lees verder

Van realeren kun je leren, de 9e editie

Realeren gaat een klein beetje veranderen. Daarom ook een wat latere publicatie van de 5 blogs. Die 5, zullen er vanaf volgende keer 10 zijn. En de volgende keer zal niet meer volgende week, maar volgende maand zijn.

Omdat #realeren ook wat vraagt van de lezers, willen we hen meer tijd geven om de gekozen blogs door te nemen.

Vanaf nu gaat het dus als volgt:

Lees verder

Fleur je blog op met Web Fonts

Het is lente, eindelijk. Tijd voor een lenteschoonmaak en om je website, blog of andere creatie op te fleuren met mooie, nieuwe en hippe web fonts. Leuk idee zul je denken. Maar hoe kom je er aan en hoe pas je succesvol web fonts toe op jouw website of weblog? In dit artikel bespreek ik enkele websites waar je makkelijk een mooie web font kunt vinden en toepassen, al dan niet gratis.

Lees verder

Een contentstrategie is geen doel!

Over content is het laatste woord nog lang niet gezegd. ‘Hoe kom ik aan goede content?’ is vaak de eerste vraag die bedrijven mij stellen. Toch zou dat juist een van de laatste vragen moeten zijn. Een contentstrategie dan? Met een contentstrategie overleef je wellicht een tijdlang het digitale slagveld dat internet heet, maar er is meer eer te behalen.

Lees verder

Het internet is vrij, dus mijn portret ook

Nee. Het internet niet vrij. Ik zou ook niet willen dat dat het is overigens, maar dat terzijde. Mijn portret, en dat van jou, dus ook niet. Onze portretfoto’s mogen helemaal niet overal gebruikt worden. Zomaar althans. Toch gaat het vaak mis.

Lees verder

Schrijfrockster carrière ligt binnen handbereik!

Altijd al een supercool boek willen publiceren? Dan heb ik de ultieme tips voor je afgekeken bij het Uitgeven en Social Media SMCADAM-evenement van afgelopen 21 maart. Ellen de Lange-Ros (directeur bij Faxion) en Erwin Blom (blogger, spreker en schrijver) vertelden hier het smc020 publiek hoe je te werk gaat als je een ebook wilt publiceren in het nieuwe media tijdperk.

Lees verder

Facebook & Recruitment: vrienden of geen vrienden?

Afgelopen week struikelde ik over een verontrustend bericht over mijn geliefde Facebook: “Job seekers getting asked for Facebook passwords”

Lees verder

De nieuwe kleren van de keizer

Pinterest kán haast niet hotter. In korte tijd hebben social media-gebruikers, goeroes en “experts” zich op het nieuwe platform gestort, dat zich mag verheugen in een steeds groeiende populariteit. Pinterest wil mensen inspireren. Om die missie te blijven volhouden, verbeteren ze zichzelf ook voortdurend. Zo kreeg het platform nog niet zo lang geleden een nieuwe look.

Lees verder

De beroemde 5-minuten-installatie van WordPress

Ok, je bent eruit: je wilt een blog! Nee, niet omdat je er gewoon bij wilt horen: de blog heeft een doel, een serieus doel zelfs. Dus braaf heb je een aantal old-fashioned kladblokken versleten aan het opstellen van, jawel: een plan! Het enige dat je nu nog hoeft doen is WordPress installeren om aan de slag te kunnen, maar dat kost maar 5 minuten…. toch?

Lees verder

Vreemde Vogels

Twitter, je kunt er niet meer omheen. In winkels, op tv, maar vooral ook online. Die vreemde blauwe vogel lijkt je overal te volgen, of je nu wilt of niet. Deze internationale vogel weet gewoonweg niet van ophouden en weet een kille winter gemakkelijk te overleven. Zelfs in het bedrijfsleven weet men niet hoe snel ze erbij moeten zijn om kennis te maken met deze nogal vreemde vogel. De concurrent doet het, dus waarom niet kijken waar deze vogel ons op zijn vleugels kan gaan brengen? Boven de wolken is immers een veel groter bereik.

De cursussen Social Media vliegen bedrijven dan ook letterlijk om de oren. Marketing heeft in combinatie met de andere Social Media een compleet nieuwe dimensie gekregen. Zelfs de arbeidsmarkt krijgt te maken met nieuw segment (online) banen. Te gek!

Lees verder

Dat zeg ik, GAMMA!

Bovenstaande direct marketing campagne van GAMMA heeft het bedrijf de status van trending topic op Twitter opgeleverd dankzij de vele beschuldigingen van misleidende reclame. Maar hoe zit het nu met deze campagne? Misleidende reclame of niet?

Lees verder

Zeuren over online privacy is hypocriet

Men klaagt graag over datalekken bij overheid en bedrijven. En terecht. Want onze gegevens dienen met hand en tand verdedigd te worden. Toch liggen die met enige regelmaat op straat. Gewoon. Omdat de overheid niet weet hoe het grote ICT-projecten moet aanpakken. Het debacle met de OV-chipkaart is een fraai voorbeeld. Voor bedrijven geldt hetzelfde. Ook die beveiligen hun databases niet goed. Een beetje hacker komt met het grootste gemak binnen en kan leuke dingen met je gegevens doen. Toch is het hypocriet om te klagen over die lekken. Want de burger zelf laat zijn persoonlijke gegevens maar al te graag achter. Omdat hij te dom is om te beseffen wat er kan gebeuren.

Lees verder

Nieuw: Google Play

Na Google+ en Google Places heeft Google weer een nieuwtje klaar, namelijk Google Play. Enkele weken terug deed deze innovatieve internetreus al een aankondiging dat ze Android Market zouden vervangen door ‘Play store’. Hiermee wilde men vooral benadrukken dat er naast Android apps ook muziek, e-books en films verkrijgbaar zouden zijn. Net zoals bij iCloud van Apple kan je er bij Google ook voor kiezen de downloads automatisch te synchroniseren tussen je verschillende Google-toestellen. Google Play vervangt binnenkort de Android Market op toestellen met Android 2.2 en hoger.

Lees verder

E-mail verwerken met je benen op tafel

De lege inbox; voor veel mensen blijft het op een of andere manier een onhaalbare kaart. Niet omdat ze niet willen, of vanwege het Grote Ik-Weet-Niet-Waar-Ik-Moet-Beginnen. Nee, het leeghouden van dat kreng, daarop gaat de enthousiaste Zen-to-be’er nat.  Een lege inbox is onhaalbaar omdat er te veel mail binnenkomt. Goed, maar dan gaan we daar nu iets aan doen!

Lees verder

En verder…

0 Shares:
Dit artikel is 2.044 keer gelezen