Oh mijn god, is dit het dan de ultieme TV-applicatie voor de Nederlandse entertainment zenders? Krijg er rode oren van – net zo rood als het logo van de app. Het is bijna middernacht , ik lig al in bed maar kan niet slapen, niet voordat ik de spiksplinternieuwe applicatie Veronica Magazine TV App heb geïnstalleerd.

Ik ben wat je noemt een echt applicatiegek, ik download en probeer ongeveer 15 nieuwe applicaties per maand uit. Dat is toch ook niet echt gek: ik sta op met mijn smartphone, loop de hele dag rond met mijn smartphone en ga naar bed met mijn smartphone, dus het is van het grootste belang dat ik handige en vermakende applicaties heb.

Ja, ik word heet van applicaties: ik ben generatie Y

Goed, velen van jullie zijn spontaan in lachen uitgebarsten of denken dat ik nu totaal gek ben, maar serieus, het is een soort hobby geworden; applicaties uitproberen. In de drie maanden dat ik mijn Samsung smartphone in gebruik heb, heb ik al vijftig verschillende applicaties uitgeprobeerd. Ik moet eerlijk toegeven dat ik tot nu toe niet echt onder de indruk was van entertainment- en TV-applicaties die Android te bieden heeft, maar daar is met de Veronica Magazine TV App verandering in gekomen.

Het is een geweldig handige app, met de volgende functies

  • Je kunt op basis van jouw voorkeuren TV-tips ontvangen.
  • Bekijk ook waar je Facebookvrienden naar kijken.
  • Je kunt twitterconversaties volgen van trending topics via de officiële hashtag van het programma.
  • Door het ‘raten’ van een programma – goed of slecht – en deze te delen met jouw Facebookvrienden, slaat de applicatie voorkeuren op, waardoor de gebruiker op den duur steeds relevantere tv-tips krijgt.
  • Dagelijks geactualiseerde televisiezenderprogrammering, tot drie dagen vooruit inclusief tv-tips van de professionele redactie van Veronica Magazine.
  • Meer dan 30.000 eigen filmrecensies van Veronica Magazine – volgens het bekende vijfsterrensysteem – zijn toegevoegd als extra verdieping aan de filmbeschrijvingen. Altijd de juiste trailer bij de juiste film bekijken dankzij de database van Veronica van liefst 2500 filmtrailers. De trailer is beschikbaar in vijf verschillende kwaliteitsniveau’s, afhankelijk van het toestel of tablet.

Ja, ik weet het ik ben geeky, maar het idee van de applicatie is leuk: een handig magazine, afstandsbediening, videos, beeldmateriaal van mijn favoriete series en een portaal tot mijn online communities. Alles geïntegreerd in 1 applicatie.

Veronica er zijn wel verbeteringen nodig!

Ik heb nog wel wat aanmerkingen. Als ik de applicatie in mijn smarthphonehart moet sluiten, moet er veel meer interessante content gecreëerd worden. Laten we eerlijk zijn, dat is toch hoop ik wat de makers als doelstelling hebben. Maar dan heb ik echt meer content nodig, zowel over de series als meer video- en beeldmateriaal. Ook vind ik het  irritant dat ik mijn zendervoorkeuren alleen kan koppelen via mijn Facebook-account. Want alleen via Facebook kan ik zien van welke programma’s mijn vrienden houden.  Hierdoor is er ook een beperking in mijn ‘share’-mogelijkheden, omdat ik de series waarnaar ik kijk alleen via mijn Facebookprofiel kan sharen.

Ik zou het drie sterren geven

De reden hiervoor is dat ik het idee van de applicatie zeker de moeite waard vind. Ik zou graag de applicatie vaak willen gebruiken, maar het moet wel gebruikersvriendelijk zijn en de gewenste gebruikservaring mogelijk maken. Verder ben ik best bereid om via mijn smartphone te communiceren met de televisiemakers in Hilversum. Zeker sinds ze willen dat ik bij elke serie aangeef of ik het leuk vind of niet. Wat ik een fijne manier vind om kijkcijfers mee te meten, in mijn opzicht beter dan de oude manier. Want ik begrijp nou nooit wie degenen zijn die aangeven dat een TV-serie goed is of niet.  Mij word nooit wat gevraagd maar ik ben zeer zeker de doelgroep. Ik verwacht dan wel dat de applicatie me daarvoor in de plaats goede content en beeldmateriaal aanbiedt.

Er is wel door Veronica Uitgeverij aangegeven dat “het binnenkort ook mogelijk is om direct mee te converseren op Twitter vanuit de Veronica Magazine TV App. Ook kan de kijker in de toekomst niet alleen inloggen via Facebook, maar ook via Hyves. De gebruiker krijgt een overzichtelijke programmering voorgeschoteld van 124 zenders en de app maakt gebruik van de betrouwbare sterrenratings bij films van Veronica Magazine. Voor de meeste films zijn trailers beschikbaar in een eigen player, die automatisch de juiste kwaliteit kiest afhankelijk van de telefoon of tablet. De applicatie staat onder professionele redactie van Veronica Magazine”.

Dit zou kunnen betekenen dat ik de applicatie dan een 4 of 5 sterrenrating zou toekennen.

Probeer het zelf uit en ik hoor graag hoe jij de applicatie ervaart!

Je kunt de applicatie in de onderstaande stores downloaden.

iPhone – iPad – Android smartphone – Android tablet

0 Shares:
Dit artikel is 4.240 keer gelezen