Realeren gaat een klein beetje veranderen. Daarom ook een wat latere publicatie van de 5 blogs. Die 5, zullen er vanaf volgende keer 10 zijn. En de volgende keer zal niet meer volgende week, maar volgende maand zijn.

Omdat #realeren ook wat vraagt van de lezers, willen we hen meer tijd geven om de gekozen blogs door te nemen.

Vanaf nu gaat het dus als volgt:

  • Elke maand kunnen maximaal 25 mensen via deze pagina een blog opgeven.
  • Uit die 25 blogs worden 10 blogs geselecteerd, die via de site en de nieuwsbrief (via de nieuwsbrief ontvang je het eerder) zullen worden gedeeld
  • Op de top 10 kan worden ge-realeerd (gereageerd dus) en de top 10 krijgt de mooie badge om op hun site te plaatsen

Net iets anders dus, maar nog steeds even leuk! En dan is het tijd voor de laatste top 5 in oude stijl!Hoe werkt het ook alweer (old style)?

Wekelijks kunnen bloggers hier op Contentgirls een (individueel) blog(/artikel) opgeven. Die blogs scan ik door en indien het onderwerp, de stijl, de humor of een andere reden je blog opvallend maakt, kom het op een lijst van 5 artikelen die via mail, contentgirls en natuurlijk Twitter en Facebook zal worden gedeeld met de lezers van Contentgirls. Dit hoeven niet alleen blogs te zijn over webonderwerpen, maar die mogen over alles gaan.

De groep reageerders zal proberen om in elk geval op 3 van de 5 blogs te reageren. Dat mogen ze doen op de manier die ze zelf willen: op de schrijfstijl, de inhoud, de layout…etc.

En dan over tot de kern, namelijk de 5 blogs van deze week. In willekeurige volgorde (hashtag is trouwens #realeren):

Wevershoofse wint Gouden Eeuw in 3D

Wervershoofse wint ‘Gouden Eeuw in 3D’, kopte het Noordhollands Dagblad. En ja, die Wervershoofse, dat ben ik. De volgende dag stond ik náást Adele en haar Grammy’s in de Telegraaf. Hoe dat zo ver heeft kunnen komen? Daarvoor neem ik je mee terug in de tijd…

Wat je niet wist over Twitter

Een van de meest gebruikte social media platforms van dit moment is Twitter. Iedereen heeft er wel een mening over, en steeds meer mensen hebben een account. Aangezien ik dol ben op statistiekjes en weetjes, heb ik er een flink aantal op een rijtje gezet.

Eén goedemorgen mevrouw …

Eén goedemorgen mevrouw. Zucht … Zodra ik die zin hoor weet ik genoeg. Daar heb je er weer eentje die wat wil slijten. Meestal wimpel ik ze resoluut af. Maar soms speel ik het spelletje mee. Zoals deze week. Nummer 1: Eén goedemorgen mevrouw. “Dag meneer” begin ik vriendelijk.

We zijn er klaar mee

Ze is uitbehandeld. Beetje vreemd begin voor dit stukje. Meestal zeg je dat als iemand kanker heeft en is opgegeven. Niet als iemand is genezen. Mijn moeder is uitbehandeld bij de uroloog in het ziekenhuis. Alle infecties zijn bestreden, bacteriën zijn weggespoeld, voedingsstoffen aangevuld. Ze mag nu weer zelf eten en drinken en daarom moet ze het ziekenhuis verlaten.

Over hemden

Ik moet eigenlijk weer nieuwe overhemden hebben. Maar ik durf het niet hardop te zeggen. Dan wordt mijn vrouw boos. Ze vindt dat ik er genoeg heb. Gelijk heeft ze. Ik hang ze soms op kleur in de kast. Slaat nergens op, maar ik vind het gewoon mooi. Waar een mens al niet druk mee kan zijn.

Heeft je blog de top 5 gehaald? Laat het dan weten aan je lezers. We hebben een mooie badge speciaal voor op jouw blog.

Wil jij volgende keer ook een kans maken op een plek in de top 10? Meld dan je blog dan hier aan. De deadline is 17 april.

Let op: meldt alleen een individueel blog aan en niet de hele site (en 1 per keer is meer dan voldoende, meer nemen we niet in behandeling, slechts de eerste die je opgeeft voor die editie :)! (wil je de maandelijkse top 10 ook ontvangen? Meld je dan hier aan voor de mailinglist)

0 Shares:
Dit artikel is 2.606 keer gelezen