Het is de week dat de Amerikanen contraceptie op de politieke agenda zetten, in een move die alleen van de republikeinen kan komen én hen nog een mooie stap dichterbij de middeleeuwen brengt. Het is ook de week dat in Engeland het 3 strikes en out principe door de rechter wordt bekrachtigd, waarbij bij consumenten na 3 waarschuwingen over illegaal download-gedrag, de internetverbinding wordt afgesloten. Gelukkig is het ook de week dat het weer steeds zonniger wordt. Het kan verkeren.

Maar het is vooral weer tijd voor #realeren!

Geen idee waar ik het over heb? Lees dan Van reageren kun je leren (#realeren). Maar in het kort gaat het als volgt:


Wekelijks kunnen bloggers hier op Contentgirls een (individueel) blog(/artikel) opgeven. Die blogs scan ik door en indien het onderwerp, de stijl, de humor of een andere reden je blog opvallend maakt, kom het op een lijst van 5 artikelen die via mail, contentgirls en natuurlijk Twitter en Facebook zal worden gedeeld met de lezers van Contentgirls. Dit hoeven niet alleen blogs te zijn over webonderwerpen, maar die mogen over alles gaan.

De groep reageerders zal proberen om in elk geval op 3 van de 5 blogs te reageren. Dat mogen ze doen op de manier die ze zelf willen: op de schrijfstijl, de inhoud, de layout…etc.

Deze week zijn er 9 blogs aangemeld en alweer 67 reageerders. Het is dus tijd om de top 5 bekend te maken. Heb je je aangemeld voor de mailinglist, dan heb je ze eerder vandaag al ontvangen. Heb je je nog niet aangemeld? Doe dat dan hier om je blog aan te melden klik je naar deze pagina.

En dan over tot de kern, namelijk de 5 blogs van deze week. In willekeurige volgorde (hashtag is trouwens #realeren):

Mijn ouders hebben altijd beiden gewerkt
Ze dropten ons (mijn zusje en ik) bij mijn oma, waar ook mijn andere neefje en nichtje kwamen. Oma en opa brachten ons naar school, haalden ons tussen de middag op, en na werk haalden mijn ouders ons weer op. Prachttijd was dat. Nog steeds heeft mijn neefje erover dat ik altijd zijn autootjes kapot maakte en hem dwong om met barbies te spelen.

Veertien!

‘Veertien!’, zei ze, met een boos gezicht.
‘Veertien?’, zei ik, met oprechte verbazing. Waar kwam dat nou opeens vandaan? Ze was wel eens vaker boos, en soms had ik het er dan ook nog zelf naar gemaakt, maar dit kon ik niet zo goed plaatsen.
‘Ja, veertien!!!’, schreeuwde ze nu. De boosheid werd woede.
Nu moest ik oppassen.

“Alweer een week meer te leven, één minder te gaan!”

Vervolg op: Zijn dagelijkse portie Peepshow
Tijdens het wachten op de trein dacht Pol: “Alweer een week meer te leven, één minder te gaan!”
De kabels zongen hun overspannen en statisch geladen lied en kondigden meteen ook een naderende trein aan die de massa naar de nabijgelegen hoofdstad X zou brengen. Het drummen en gissen tot de juiste plek alwaar een deur van de remmende trein tot stilstand zou komen kon beginnen.

De tekentafel

Er gebeurde de afgelopen week een hoop rondom PowNews. Het aftreden van Job Cohen was de eerste katalysator. Naar aanleiding daarvan (en oja, vanwege een raar boekje van Rutger Castricum over Ibiza met als enig doel op het Boekenbal te mogen verschijnen) nam Rutger plaats aan de tafel van Matthijs van Nieuwkerk.

De rookster
Er vloog een tuinstoel uit de voortent, even verderop. Best een onverwachte gebeurtenis zo op een warme zomeravond in de Franse Jura, vlak na het vlot in elkaar geflanste avondeten, met iets teveel doodgewone rode wijn, die alleen in Frankrijk altijd lekker is, ook al neem je de goedkoopste uit het schap.

Heeft je blog de top 5 gehaald? Laat het dan weten aan je lezers. We hebben een mooie badge speciaal voor op jouw blog.

Dit is de html die je ervoor nodig hebt:

[code lang=”html”]<a href="https://www.42bis.nl/realeren-van-reageren-kun-je-leren/"><img src="https://www.42bis.nl/wp-content/uploads/2012/02/realeren2.png"></a>[/code]

Wil jij volgende week ook een kans maken op een plek in de top 5? Meld dan je blog dan hier aan.

Let op: meldt alleen een individueel blog aan en niet de hele site (en 1 per week is meer dan voldoende :)! (wil je de wekelijkse top 5 ook ontvangen? Meld je dan hier aan voor de mailinglist)

0 Shares:
2 comments
  1. Leuke blogs weer. De blokkendoos wint met de vlaming als goede tweede. Blijft een leuk concept dit.

Comments are closed.

Dit artikel is 2.677 keer gelezen