Geen tijd, geen zin of geen inspiratie om te koken en ken je de bezorgers van de lokale snacktoko’s al bij naam? Dan is thuisafgehaald.nl misschien wel de oplossing voor jou om alsnog een zelfgemaakte maaltijd te bemachtigen.

Via dit online kookplein kun je zien wat er bij jou in de buurt wordt gekookt en daar vervolgens een smakelijke portie van bestellen. Of misschien kook jij juist zelf  regelmatig teveel en wil je jouw kookkunsten etaleren? Dan heb je nu een excuus om jouw creaties te delen via Facebook en Twitter. Er zijn genoeg mensen die een vorkje meeprikken blijkt, want het  aantal afhalers groeit met de dag.

Het heerlijke initiatief thuisafgehaald.nl  geeft je toegang tot kookkunsten en wereldkeukens die je niet kent en kan daarmee een bron van inspiratie zijn voor jouw eigen culinaire uitspattingen. Daarnaast biedt het je de mogelijkheid om eens binnen te gluren bij de buren en nieuwe mensen te ontmoeten.  Veel mensen kennen tegenwoordig de namen van hun directe buren niet eens. Dit zou een laagdrempelige manier kunnen zijn om daar verandering in te brengen. Bijkomend voordeel is hoe dan ook dat er gewoon veel minder verspild wordt. Zeker nu er steeds meer gezinnen onder de armoedegrens leven en bij de Voedselbank moeten aankloppen is het echt not done om eten weg te gooien. Deel het dus met anderen!

Ik heb honger. Hoe werkt het?

Je kunt je op de website aanmelden als kok of afhaler. Als afhaler kun je op de website bijhouden wat voor maaltijden er bij jou in de buurt aangeboden worden. Zit er iets tussen, klik je op ‘afhalen’. Je kunt zelfs nog speciale verzoeken aangeven zoals het niet toevoegen van zout. Wanneer de kok je bestelling accepteert krijg je een bevestiging per email met daarin de aanvullende gegevens van de kok en een overzicht van de afhaaltijd en prijs. Vervolgens hoef jij alleen nog maar op je fiets te springen.

Mijn kooktalent, dat moet ik delen

Misschien heb jij juist wel teveel of wil je graag jouw kookkunsten delen met mensen in de omgeving. Of misschien ben je net verhuisd en lijkt het je leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Wie weet is het voor jou een interessant idee om je als kok aan te melden. De kok beschrijft bij de maaltijd bijvoorbeeld de ingrediënten, de porties, de prijs en de tijd waarbinnen mensen het gerecht kunnen ophalen. Afhalers moeten voor een bepaalde tijd aangeven of ze een gerecht komen ophalen, dus je krijgt van tevoren een email zodat je er rekening mee kunt houden. En dan hoef je jouw hongerige buren ook niet bij de deur te laten wachten.

Legitiem pochen via social media

Als je jouw maaltijd onder de aandacht wil brengen kun je jouw menu delen via Facebook of Twitter. Hé en nu heb je tenminste een excuus om foto’s te maken van je maaltijd. Hebben die andere mensen daar ook eens wat aan. Tenzij ze niet in de buurt wonen, maar ja hè, de digitale wereld kent ook zijn grenzen.

De kok in kwestie bepaalt wat er gerekend wordt per portie. Het afgesproken bedrag wordt contant en gepast betaald bij het ophalen van de maaltijd. Er worden door Afgehaald.nl geen bemiddelingskosten in rekening gebracht. Neem wel even een eigen bordje of schaaltje mee zodat de kok je niet van milieuonvriendelijke wegwerpbakjes hoeft te voorzien.

Succes

Thuisafgehaald.nl kende zo’n vliegende start dat de website er korte tijd uit lag. Binnen de eerste 4 dagen hadden al meer dan 140 koks en ruim 280 afhalers zich aangemeld op de website. Ook werd oprichtster Marieke Hart uitgenodigd in De Wereld Draait Door om erover te vertellen.

“Wij geloven erg in dit concept omdat het mensen in de buurt bij elkaar brengt, voedselverspilling tegengaat en het fantastisch is om makkelijk, goedkoop en lekker een maaltijd van je buren te kunnen eten,” aldus Marieke Hart.

Hoe zit het met dat delen van jou?

Op dit moment telt de website 220 koks,  1230 afhalers en 361 gerechten. Ik zie sowieso nog ruimte voor koks. Als aspirant-lid van de club van slechte huisvrouwen is de kans dat je mij als kok zult tegenkomen bijzonder klein, maar ik overweeg wel om eens met een tupperwarebakje op stap te gaan en zo alsnog een degelijke maaltijd op tafel te krijgen.

Hoe zit dat voor jou? Zou jij jouw keuken open stellen voor andere mensen? Of zou jij je laten verrassen door een nieuw gerecht dat je ergens driehoog-achter kunt ophalen? Of houd je het, des internets, liever gewoon bij lekker gluren naar de menu’s van mensen uit jouw omgeving?

0 Shares:
4 comments
  1. Grappig initaitief! Moet zeggen dat ik het meestal invries voor een andere keer.

      1. Ja dat had ik eerst ook maar heb de grote vriezer van iemand kunnen overnemen dus die staat mooi in de schuur :-)

  2. Al een afgehaald in Deventer centrum. Heerlijk gegeten en nog een vriendelijke man ook!

Comments are closed.

Dit artikel is 3.748 keer gelezen