Zie jij de bomen nog in het bos als het gaat om social media? Ik ben toch niet de enige die soms denkt: hoeveel online netwerken kan ik eigenlijk volgen? Wat is zinvol? En wat niet? Wat is leuk? En waar kan ik zonder? Welk netwerk is nu voor mij het allerbelangrijkste? Als ik er eentje moest kiezen?

Best een lastige vraag, want ik gebruik de verschillende social media voor verschillende dingen. En daar ben ik ongetwijfeld niet de enige in. LinkedIn gebruik ik vooral voor zakelijke contacten, Facebook vind ik leuk om contacten met vrienden te onderhouden, via Twitter volg ik dagelijks het nieuws en interessante vakinformatie, bij Google+ moet ik mijn weg nog een beetje vinden en sinds de komst van Pinterest geniet ik van mooie en originele plaatjes.

Welk netwerk kan en wil je niet missen?

Ik ben namelijk een echte ‘social media junkie’. Via mijn smart phone controleer ik namelijk (zeer) regelmatig de updates van de diverse social media. Ik wil natuurlijk niets missen. Stel je voor! Maar wat voor mij het allerbelangrijkste netwerk is? Het netwerk dat ik niet kan missen? Als ik écht een keuze moet maken? Dat is dan toch Facebook. Als ik er maar één mag kiezen. En dat was de vraag. Hoe zou dat voor anderen zijn? Inmiddels was  ik erg nieuwsgierig. Om die reden opende ik een  poll met de vraag: “Social Media 2012. Welk social media netwerk is voor jou het belangrijkste? Wat kan en wil je niet missen?”.

Twitteraar kiest voor Facebook?

Via LinkedIn, Facebook maar vooral via Twitter, deed ik de oproep om mee te doen aan de peiling. De poll leverde maar liefst 325 reacties op! En dat binnen twee weken. Hier is de “Top 3”: Facebook 31%, Twitter 23% en LinkedIn 19%. Daarna volgt Google+ met 7%. YouTube en nieuwkomer Pinterest kregen allebei 6% van de stemmen. Opvallend is dat Facebook de grote ‘winnaar’ is,  terwijl via Twitter verreweg de meeste reacties zijn gekomen. Welk social media netwerk is het allerbelangrijkste? Wat kunnen we niet missen? Is de conclusie dan dat de Twitteraars liever Facebook gebruiken? Of is dat te kort door de bocht? En zie ik inderdaad door de bomen het bos niet meer? Laat het me weten.


Geschreven door