Overal waar ik kom zie ik vrienden of collega’s met zo’n mooi glimmend apparaatje in hun handen of op schoot: een tabletcomputer. Bij sommigen is het een Ipad of Ipad 2 maar er zijn er ook die me stinkend jaloers maken met een echte Android. Er valt niet aan te ontkomen. Ik moet er ook een, of toch niet? Ze zijn toch ook wel erg duur…..

Wanneer ik mijn netbook (een Samsung) goed bekijk is het eigenlijk een tablet met een toetsenbord eraan vastgemaakt, best handig ding toch?
Toen de netbook een paar jaar terug werd uitgevonden en ik er al snel eentje had ging er een wereld voor me open. Mijn nieuwe maatje was licht, draagbaar en had een accu die lekker lang meegaat. Het leek een ideaal apparaat waarmee ik alles kan: internetten, schrijven, film kijken, ik hang hem aan de tv en ik sluit ‘m aan op de stereo.  En in mijn rugzakje gaat hij prima mee naar India en andere landen.

Ook mijn mobiel (Android natuurlijk, van HTC) kan (bijna) alles.  Hij hangt in mijn netwerk, ik speel er Youtube of Vimeo mee af op mijn tv en ook muziek of foto’s uit eigen netwerk: het werkt fantastisch.  Zelfs bellen kun je ermee (…)

Een radio is voor mij al helemaal niet meer nodig: 8Tracks is de gratis variant van spotify zonder die hinderlijke reclames. Opnieuw denk ik dan: wat heb ik nog te wensen?

Er breken echter nieuwe tijden aan: de tablets komen van alle kanten op me af. Mijn gadget-ik zegt: ik wil er eentje hebben!
Maar 550 euro voor een hebbeding is voor mij niet haalbaar, er moet daarom ook een toegevoegde waarde aan het toestel zijn. En dan is mijn volgende  probleem: ik kan die meerwaarde van de tablet niet vinden.
Hier komt nog bij dat ik veeleisend ben: mijn nieuwe tablet moet namelijk wel op Icecream sandwich (Android 4) draaien, ik ga natuurlijk wel voor het beste van de tablet-markt……

Waarom zou ik een tablet kopen? Een filmpje kijken op de bank kan ik nu ook al, mijn netbook is bovendien helemaal niet onhandig om mee te nemen. Games daar heb ik niks mee, dus daar hoef ik het niet voor te doen.
Ik weet nu al hoe het zal gaan: als iedereen een tablet heeft dan bedenkt de industrie dat we aan de ultrabook moeten: een laptop die lang meegaat maar toch fantastische prestaties levert. Onmisbaar…….

Kortom: ik weet het nog steeds niet. Moet ik wel een tablet nemen? Is er iemand die me overtuigt??


Geschreven door