Piraterij is slecht en jij ook  als je muziek download. Dan krijgt de muzikant namelijk niks en moet hij op de fiets naar zijn werk, in plaats van met de Bentley. En dat is zielig en daarom voert Brein actie tegen  onder andere The Pirate Bay.

Maar gelukkig hebben we nu Spotify en kun je gratis naar muzakjes luisteren en krijgen de artiestjes tóch betaald. Hoezee!

Voor niks gaat de zon op
Alleen is het een beetje jammer op Spotify meer reclame voorbij komt dan op RTL 4 en dat dit de helft van de tijd ook nog van die prekerige “piraterij is slecht’ reclame is. Wil je hiervan af dan moet je Spotify € 5,- per maand overhandigen. En als je diezelfde muziekjes ook onderweg op je mobiel beluisteren dan willen ze graag het dubbele van je hebben. Dat is denk ik omdat de Spotify smurfen die in je telefoon wonen een hele goede CAO hebben.

De zon gaat voor niks op!
Gelukkig is er nu ook een alternatief: EXFM. Bij EXFM maak je een account aan en kun je via hun site hippe muziek luisteren. Je kunt vrienden of smaakmakers volgen via Tumblr, Facebook, Twitter. Je kunt muziek uitzoeken op genre of zoeken naar een bepaalde artiest of album.

De zon gaat overal voor niks op!
En het mooiste van alles is; EXFM heeft Firefox- en Chrome plugins en Android- en iPhone apps. En dat alles voor de geweldige prijs van gratis! Zo kun je overal en altijd naar nieuwe muziek luisteren zonder naar vervelende reclames te luisteren of je scheel te betalen. Alleen heb ik nog niet door hoe EXFM zijn centjes verdient. Dus voor nu hoop ik dat ze voldoende in kas hebben om er nog even mee door te gaan, want ik vind ze geweldig!

Hoe luister jij graag naar je muziek? Rip je CD’s. ben je een downloader of ben je voor Spotify gevallen? Laat je horen in de comments!


Geschreven door