Het is officieel: I’m hooked. Waaraan? Hieraan: als een kleuter tekenen en hopen dat een ander raadt wat mijn kunstwerk moet voorstellen. 

Geen idee waar ik het over heb? Dan heb je dus Draw Something nog niet gedownload. Wat dat is, lees je hier. Wat ik nu even wil doen is aan de makers vertellen (in het Nederlands ja) wat ze nog even aan functionaliteit moeten toevoegen. En oh ja, ik speel het spel nog maar een paar dagen, het zou dus best kunnen dat de functionaliteit die ik zo ga eisen er al is, maar dat ik het nog niet heb ontdekt. Dan hoor ik het graag van jou beste lezer.

Want hoewel een leuk spel, mag Draw Something nog wel een klein beetje worden uitgebreid. Jawel, ik bemoei me er even mee:

Delen

Soms maak ik bijvoorbeeld echt de meest prachtige kunstwerken. Niet gewoon een stick figure die een cowboy moet voorstellen, maar een paard, lasso, de echte boots en een gedetailleerd gezicht. Dat soort kunstwerkjes verdienen een share op de Twitters of op Facebook. En voor zover ik heb kunnen ontdekken is dat nu nog niet mogelijk. Dat kan natuurlijk niet. Kom op mensen van Draw Something…get social!

Kletsen

Hoewel ik het gekwebbel bij Wordfeud zelden interessant vind, is dat bij Draw Something anders. Natuurlijk wil ik niet kletsen om te verraden wat ik dan heb getekend, maar wel om te zeggen: “Dat was echt een kickuh tekening”. Op dit moment kan ik niet via het spel zelf met mijn tegen-/medestanders in gesprek. Saai saai saai!

Punten

Je coins zijn eigenlijk niet heel erg belangrijk. Tenzij je natuurlijk kleurtjes bij wilt kopen. En als je net zoals ik – overdreven veel aandacht besteedt aan de meest simpele tekening, dan wil je zoveeeeeel mogelijk kleurtjes bijkopen. Maar tot nu toe heb ik nergens mijn totaal aantal muntjes kunnen ontdekken. Heel irritant vind ik dat, want het is nu dus een kwestie van proberen en falen bij het kopen van kleurtjes.

Meer pen-gradaties

Het gaat toch om tekenen? En bij het tekenen wil ik wel mijn best kunnen doen. Maar de pennen gaan nu van überdun tot meteen heel dik. Erg vervelend, want zo kan ik de details niet gemakkelijk erin krijgen. Niet dat ik echt kan tekenen overigens, maar het gaat om het idee natuurlijk.

Versnellen

Een van de leuke elementen van Draw something is dat ik kan meekijken hoe iemand mijn woord raadt. Op welk moment snapte zij wat ik bedoelde. Heel leuk om te zien. Maar als ik haast heb, liever niet. Geen probleem, want daar is een skip-knop voor, zodat ik daar snel doorheen kan skippen. Maar er is geen skip-knop wanneer ik de opbouw van de tekening van de ander moet bekijken. En dat kan soms lang duren. Liever wil ik – in geval van geen tijd- gewoon het eindproduct zien en dán raden wat het is. Kom dus maar door met die skip-knop.

Mijn eisen vallen dus nog best mee. Speel jij al? En zo ja, wat zou jij nog aan features willen zien in Draw Something?


Geschreven door