Had je het druk? Niet zoveel geklikt? Bang dat je wat het gemist op Contentgirls? Don’t worry, wij zetten de artikelen van de afgelopen week op een rijtje.

Intiem op Path

Als het mij even te druk wordt op Facebook en Google+, mijn Twittertijdlijn  volledig verstopt raakt en een nieuwe Pinterestvriend weer eens zijn halve fotoalbum moeten pinnen, kom ik tot rust op Path. Met de iPhone op de bank even de dag doornemen van mezelf en mijn, nog kleine, vriendenschare. Een rustige tijdlijn met gedachten, vooral veel foto’s, check-ins, muziek, slaaptijden en de reacties op deze posts.

Lees verder

Van realeren kun je leren, de 8ste editie

“Nieuwe technologische ontwikkelingen zullen er niet meer komen,” zei iemand vandaag – niet tegen mij in het bijzonder trouwens. Maar hij had nog nooit gehoord van de Technical Singularity. Wat is dat toch met de AO (Algemene ontwikkelin dus man) van die jeugd van tegenwoordig. Maar goed, dat terzijde. Het is weer tijd voor de schijf van 5!

En vergeet niet: zij die de top 5 halen (van de 8 inzendingen van deze week) mogen de mooie badge op hun site zetten en natuurlijk genieten van de eeuwige roem (want dat leveren de 70 lezers van de nieuwsbrief natuurlijk op).

Geen idee waar ik het over heb? Lees dan Van reageren kun je leren (#realeren). Maar in het kort gaat het als volgt:

Lees verder

Vrouwen het meest actief op Social Media

Op zich is het geen nieuws dat vrouwen actiever zijn op social media dan mannen. Het snel opkomende Pinterest heeft zelfs een gebruikersbase die vrijwel alleen uit vrouwen bestaat en ook op andere netwerken delen, liken, posten en interacteren vrouwen veel.
Wat wel nieuws is, is het feit dat Nederlandse vrouwen vele malen actiever zijn in het gebruik van social media dan vrouwen in de rest van Europa.

Lees verder

Koffie die niet wil worden gevonden

Starbucks. We zitten weer aan de koffie,Christine Liebrecht en ik. Het Nijmeegse filiaal isnog niet zo lang open en Google heeft het nog niet echt gevonden. Het leek ons daarom een geschikte locatie om ons onderzoekje te bespreken. De vraag: hoe gekleurd zijn de zoekresultaten van Google? Dat hebben we onderzocht door internetgebruikers te laten Googelen op de termen Koffie, Egypte, Polen, Bank en PVV en de resultaten met elkaar te vergelijken.

Lees verder

Wordfeud, Draw Something…. What’s next?

Allerlei nieuwe apps steken de kop op. Mensen over de hele wereld zijn laaiend enthousiast en verslaafd aan spelletjes als Wordfeud en Draw Something. Fantastische nieuwe games, die je kunt spelen met mensen die 10.000 km van je verwijderd zijn. Hoe cool is dat?!!

Lees verder

Communicatie: tien verleidingstips van een oude Romein

Waar draaien marketing en communicatie om? Om verleiding, beïnvloeding en overtuiging. We proberen onze klanten te verleiden over te gaan tot de actie die wij van ze wensen. Maar lezen over verleiding is – simpel gezegd – weinig verleidelijk. Gelukkig biedt de geschiedenis uitkomst.

Lees verder

Netwerk opbouwen, vertrouwen vs kennen.

You know me? Dat LinkedIn ideaal is om professionele contacten te leggen, weten we al langer. Wat mij de laatste weken is opgevallen, is met name het grote vertrouwen op dit zakelijk netwerk. Na een aantal maanden zoeken naar relevante contacten via websites, LinkedIn, twitter en nieuwsbrieven, ligt mijn voorkeur toch bij LinkedIn. Ik heb weinig introductie nodig en ben binnen een dag geconnect. Kennen ze mij soms al?

Lees verder

EXFM; Muziek 3.0

Piraterij is slecht en jij ook  als je muziek download. Dan krijgt de muzikant namelijk niks en moet hij op de fiets naar zijn werk, in plaats van met de Bentley. En dat is zielig en daarom voert Brein actie tegen  onder andere The Pirate Bay.

Lees verder

En verder…

Om te lachen…

0 Shares:
Dit artikel is 2.430 keer gelezen