Op 29 en 30 maart is er in de RAI een serie evenementen met als thema ‘Apps for Smart Cities’. Sprekers uit de hele wereld praten over wat er in hun stad gebeurt op het gebied van apps en wat zij daarmee willen bereiken. Smart Cities brengen technologie en samenleving samen met onderwerpen als realtime nieuws voor bewoners, burgerparticipatie, het meten van luchtvervuiling, nieuwe vormen van kunst, steun voor gehandicapten en ‘urban farming’.

Op 30 maart met name belooft het een feest te worden voor ontwikkelaars, met aandacht voor (smart city) platforms, mobiele ontwikkeling en open data, in de aanwezigheid van relevante ambtenaren en investeerders. Belangrijkste sprekersessies zijn gratis voor iedereen, ontwikkelaars mogen het hele evenement kosteloos bijwonen. Apps for Smart Cities wil de basis zijn een internationale gemeenschap voor steden die het digitale tijdperk omarmen. Kijk voor meer informatie op de site of meld je aan via MeetUp.

0 Shares:
Dit artikel is 2.360 keer gelezen