Kun jij het je nog herinneren? Of was je nog niet geboren toen de Nintendo Game Boy een enorme rage werd?

Het was 1989 en ik was op vakantie met een groep vrienden op een camping in Frankrijk. Onze tentjes stonden bij elkaar op een veldje en samen maakten wij de boel ‘onveilig’. Wat inhield dat wij het veldje voor ons alleen hadden omdat niemand zin had om bij die idioten te staan.

Iemand had iets nieuws! Hij had een gloednieuwe Nintendo Game Boy bij zich. Met twee spelletjes: Tetris en Super Mario. En tassen vol batterijen.

Nintendo Gameboy

Belangrijke dingen van het leven

Onze dagen werden gevuld met uitslapen, barbecueën, afwassen in een teiltje, in de bosjes plassen, lauwe biertjes drinken, zwemmen, mosselen eten, sjansen, badmintonnen, terrasjes pakken, het Zuid-Amerikaanse dobbelspel Perudo honderd keer spelen en eindeloos zwetsen over de belangrijke dingen van het leven, zoals die hierboven staan beschreven. Op die lange lome dagen, waar geen eind aan leek te komen, ging de Game Boy van hand tot hand. Het was zelfs een geoorloofde reden om ruzie te maken. “Nee, het was mijn beurt! Ik ging alleen maar even naar de wc!” Toegegeven, we waren begin 20 en nog niet geheel volwassen, maar de Nintendo Game Boy haalde wel het meest infantiele gedrag bij ons naar boven. Zo kon je jouw Nintendo-beurt voor grof geld verkopen aan degene in de groep die écht verslaafd was. En dat was ik.

Het Tetrismuziekje

Ik ben er niet trots op, maar zelfs nu, ruim 20 jaar later, begint mijn hart sneller te kloppen, gaan mijn vingers onwillekeurig op zoek naar de controllers als ik het Tetrismuziekje hoor. En dan wil ik maar één ding: het volgende level halen! Ik heb een paar jaar geleden nog een oude beduimelde Game Boy gekocht via Marktplaats voor mijn zoontje. Die vond het maar niks. Saaaai! Dus nu speel ik af en toe nog een spelletje. Met mijn ogen dicht, dat dan weer wel. Want anders vind zelfs ik het saaaai.

Game Boy Baby

Maar nu heb ik iets nieuws gespot! Iets waar mijn hormonen onrustig van worden en fluisteren dat het nog niet te laat is. Mijn fantasie gaat even met me op de loop.

Gameboy Baby

Zeg nou zelf: hoe schattig zou dit staan bij mijn Game Boy Baby! Hele dagen zou ik met hem spelen. Ook als het een girl blijkt te zijn. Handgemaakt en hier te koop.

0 Shares:
2 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 3.898 keer gelezen