Een paar weken geleden presenteerde 6 Wunderkinder, de makers van Wunderlist, de cloud-gebaseerde projecttool Wunderkit. Met de aantrekkelijke belofte: A new way to organize your life.

Orde in de chaos

Dat klonk mij fantastisch in de oren, want telkens als ik even niet oplet verwordt mijn leven tot een onoverzichtelijke bende van dingen en gedoe. Dat is echt zo. Wunderlist gebruikte ik al een tijdje in weer eens een dappere poging orde in de chaos te scheppen en dat beviel wel. Ik moet eerlijk toegeven: vooral omdat het er zo leuk uitziet, want verder merkte ik nauwelijks het verschil met andere to-do-apps.

Geen app maar een platform

Nu is er dus Wunderkit. Daarin zitten ook takenlijstjes, maar die kun je onderbrengen in verschillende projecten en voor die projecten kun je ook vrienden of collega’s uitnodigen. Zodat je ook taken aan hen kunt toewijzen. Bij de projecten kun je verder notities bijhouden, statusupdates geven en je kunt alles liken of erop reageren. De makers noemen het zelf geen app, maar een platform en dat klinkt logisch. Het heeft vaag iets weg van Facebook, vooral door dat sociale element. Maar het ziet er minstens net zo leuk uit als Wunderlist en dat maakt het een plezier om mee te werken.

Mooier, smoother en steviger

Wunderkit is nog in bèta en dat is hier en daar wel te merken. Wat mij betreft ontbreken er nog een paar doorslaggevende functionaliteiten, zoals het kunnen toevoegen van files aan taken of comments. Bovendien is het dashboard nogal wanordelijk en is het programma af en toe nog aardig buggy. Dan kun je opeens geen mensen meer uitnodigen, maak je drie keer dezelfde taak aan of blijft een taak die je al lang had weggevinkt maar terugkeren in je prio-lijstje. Dit alles gezegd hebbende kan ik jullie meedelen dat ik verliefd ben geworden op Wunderkit. Ik zie die zaken graag door de vingers en ik hoop dat de 6 Wunderkinder hard doorbikkelen om het allemaal nog mooier, smoother en steviger te maken. En zo te zien zijn ze daar al mee bezig. Intussen heb ik mijn abonnement op Basecamp al opgezegd.

De pro’s en de free’s

Iedereen die zich in de afgelopen weken aanmeldde kreeg voor de eerste drie maanden een gratis pro account. Een pro account zou na afloop $ 4,99 per maand kosten. Dat riep veel vragen op. Wat gebeurt er met je projecten en je taken als je geen pro account wilt en kunnen de pro’s dan nog wel handig samenwerken met de free’s? Een paar dagen geleden kondigde 6 Wunderkinder aan dat Wunderkit met alle functionaliteiten gratis blijft voor iedereen. Wie de maandelijkse $ 4,99 wil betalen krijgt daarvoor voorrang bij support en eerder toegang tot nieuwe functionaliteiten.

Apps

Wunderkit is beschikbaar via je browser, er is een app voor Mac OSX Lion en voor iPhone. Apps voor Android en iPad staan op stapel en er wordt ook gewerkt aan een applicatie voor Windows.

0 Shares:
Dit artikel is 3.209 keer gelezen