Terwijl de zon buiten zijn best doet om de wereld op te lichten, zijn we alweer toe aan de 5e editie van realeren. Geen idee waar ik het over heb? Lees dan Van reageren kun je leren (#realeren). Maar in het kort gaat het als volgt:

Wekelijks kunnen bloggers hier op Contentgirls een (individueel) blog(/artikel) opgeven. Die blogs scan ik door en indien het onderwerp, de stijl, de humor of een andere reden je blog opvallend maakt, kom het op een lijst van 5 artikelen die via mail, contentgirls en natuurlijk Twitter en Facebook zal worden gedeeld met de lezers van Contentgirls. Dit hoeven niet alleen blogs te zijn over webonderwerpen, maar die mogen over alles gaan.

De groep reageerders zal proberen om in elk geval op 3 van de 5 blogs te reageren. Dat mogen ze doen op de manier die ze zelf willen: op de schrijfstijl, de inhoud, de layout…etc.

Deze week zijn er 11 blogs aangemeld en alweer 47  reageerders. Het is dus tijd om de top 5 bekend te maken. Heb je je aangemeld voor de mailinglist, dan heb je ze eerder vandaag al ontvangen. Heb je je nog niet aangemeld? Doe dat dan hier om je blog aan te melden klik je naar deze pagina

En dan over tot de kern, namelijk de 5 blogs van deze week. In willekeurige volgorde (hashtag is trouwens #realeren):
 • Schrijnende nutteloze gedachten waarvan hij niets meer verwachtte
  Paulus de Mol, Pol De Mol genoemd in de wandelgangen van het leven trok zijn ogen open en zag tussen de spleten van het niet volledig neergelaten rolluik het eerste ochtendgloren binnensijpelen.
 • ‘Wij moeten iets met bloggen’
  Ik zag zulke uitspraken voorbij komen in mijn Twitter Tijdlijn. ‘Bedrijven’ schijnen dat te vinden, dat ze iets ‘moeten’ met bloggen. Mij is volslagen onduidelijk waarom, met wel doel, voor wie… Bloggen omdat het ‘hot’ is, dat lijkt mij een slecht motief.
 • Plaspeutergate
  Deze blog gaat niet over dat wereldberoemde peutertje dat z’n plas niet wel op kon houden totdat hij thuis op het potje werd gezet door zijn liegende moeder.
 • Seks doe je met je mond dicht
  Ja. Ik beken. Ik hou van vrouwen. En ik maak wel eens een PLATVLOERSE FOUTE OPMERKING. Het verwijt valt dat ik agressief ben. Welnu. Ik zal wel eens seks hebben gehad met mijn vrouw omdat ik wel zin had en zij niet.
 • “Godvergeten regenboog” 
  Sommige vragen stel je niet. Je wilt het antwoord wel weten, je bent nieuwsgierig, maar je bedwingt je. Het zou gevoelig kunnen liggen. Je zou wonden kunnen openrijten. En misschien komt het antwoord vanzelf wel… Ooit.
Heeft je blog de top 5 gehaald? Laat het dan weten aan je lezers. We hebben een mooie badge speciaal voor op jouw blog.
Dit is de html die je ervoor nodig hebt:
[code lang=”html”]<a href=”https://www.42bis.nl/realeren-van-reageren-kun-je-leren/”><img src=”https://www.42bis.nl/wp-content/uploads/2012/02/realeren2.png”></a>[/code]
Wil jij volgende week ook een kans maken op een plek in de top 5? Meld dan je blog dan hier aan

Let op: meldt alleen een individueel blog aan en niet de hele site (en 1 per week is meer dan voldoende :)! (wil je de wekelijkse top 5 ook ontvangen? Meld je dan hier aan voor de mailinglist)

0 Shares:
1 comment
 1. Mooie mix weer van blogs. De eerste in het lijstje is voor mij de duidelijke winnaar.

Comments are closed.

Dit artikel is 2.659 keer gelezen