Ik schijn moeilijk bereikbaar te zijn geweest de laatste tijd. En als mensen mij gevonden hadden, dan reageerde ik nogal afwezig, volgens hen. Of er misschien “iets is”? Nou, ik heb het pinnen ontdekt!

Nu ben ik niet de eerste natuurlijk. Pinterest is op dit moment een van de snelst groeiende nieuwe sociale media. Het idee achter Pinterest is simpel: je hebt je eigen online thema-prikborden waarop je alles kan prikken wat je interessant vindt. Houd je van fotografie, recepten, reizen?  Je kan foto’s uploaden of rechtstreeks van een website plukken met de pin-it knop. De online prikborden (boards) waar je deze afbeeldingen vervolgens op plaatst zijn voor iedereen zichtbaar. Sterker nog, als je je op Pinterest begeeft, volg je automatisch andere pinners die in jouw interessegebied pinnen. Ook je Facebookvrienden worden opgezocht.

Etaleer je smaak

Pinterest draait om delen en reageren. Misschien ook wel een beetje om het laten zien, het ‘ik-heb-smaak-gehalte’, etaleren dat je interessante keuzes maakt. Hoe dan ook, elke dag vergaap ik mij aan al het moois wat anderen verzameld hebben. Het is wat we gewend zijn van sociale media: je kunt volgen, liken, reageren en een groepsbord maken.

Pinterest voor ondernemers

En zoals dat gaat met sociale media, hebben ook de ondernemers Pinterest gevonden. Winkels die hun waar hier uitstallen. Mooie foto’s en producten worden zo gedeeld. En de mooiste foto’s, die pinnen wij – enthousiaste pinners – weer op ons board. Gratis reclame! Ook huizenverkopers proberen zo hun huis aan de man te brengen. Ja, dat huiselijke gevoel breng je zo veel beter over dan alleen een kille presentatie op Funda.

Oja, Pinterest lijkt erg exclusief: het is alleen op uitnodiging te gebruiken. Op de website kun je een uitnodiging aanvragen, drie dagen later kun je beginnen. Maar een like of berichtje op de Pinterest Facebookpagina levert je een snellere uitnodiging op. Of vraag even bij je pinnende Facebook-vrienden, zij kunnen je ook uitnodigen.

0 Shares:
6 comments
  1. Leuk als plaatjesboek maar ik ben toch meer een man van het woord. Soms mis ik tekst bij de plaatjes. Pinterest zal dus wel niks voor mij zijn.

  2. Oh ben zo gek op Pinterest! Wat is het verslavend. Inspiraties opdoen of gewoon jaloers worden op andersmans interieur. Ben zelf niet zo gek op al die cupcakes, maar woondecoratie of vooral mooie foto's van steden en andere architectuur is mijn ding. Denk dat er voor iedereen wel foto's te vinden is. Al zie ik wel meer vrouwen op Pinterest dan mannen. Mocht hier nog mannen zijn met een account, laat het me weten want dan ga ik je even volgen:-)

  3. Wie wil mij please uitnodigen zodat ik ook (eindelijk) kan starten! Kan niet meer wachten, m'n agenda raakt helemaal vol met notities.. Thanx!

Comments are closed.

Dit artikel is 4.118 keer gelezen