Had je het druk? Niet zoveel geklikt? Bang dat je wat het gemist op Contentgirls? Don’t worry, wij zetten de artikelen van de afgelopen week op een rijtje.

 Veilig je werk op zak met USB

De hedendaagse apparatuur maakt het dagelijks leven een stuk gemakkelijker én verbant het woord ‘verveling’ uit woordenboek. Helaas maakt het internet mensen soms ook een beetje lui, letterlijk en figuurlijk. Zo worden online al boodschappen besteld en wat Wikipedia zegt is waar. En beveiliging? Dat gebeurt toch wel ergens aan de andere kant van het scherm?!

Lees verder

Google+. Als het niet goedschiks kan…

Google heeft in 2011 aangekondigd dat ‘social’ de nieuwe lijn is, dat álle producten en het hele bedrijf ‘social’ moeten gaan ademen. Dit alles met behulp van Google+. In Mountain View voegt men nu de daad bij het woord. Want wie A zegt, moet ook G+ zeggen.

Lees verder

Van reageren kun je leren: de derde editie

En we zijn alweer bij de derde editie van “Van reageren kun je leren”! Geen idee waar ik het over heb? Lees dan Van reageren kun je leren (#realeren). Maar in het kort gaat het als volgt:

Lees verder

Elf steden en de app

Zou hij er komen? Dat is nu, anno 2012 in de maand februari, de grote vraag. Het is koud buiten, temperaturen blijven onder nul, de wind is gaan liggen, het ijs wordt dikker, de ijsmeesters komen op tv en de rayonhoofden bijeen. Dat de euro kan instorten, of in Syrië nu echt de pleuris uitbreekt, het boeit ons niet. Eén zaak is slechts van gewicht en dat is of ie er wel of niet komt. Schaatsen of niet schaatsen, dat is de vraag.

Lees verder

Ambtenaar 2.0: tools of the trade

Toen ik twee jaar geleden tijdelijk als coördinator informatiemanagement voor het Ministerie van (destijds) Verkeer en Waterstaat ging werken, had ik ook de nodige vooroordelen over ambtenaren… die zijn in de loop van de afgelopen twee jaar voor een groot deel verdwenen, mede dankzij het Programma Ambtenaar 2.0.

Lees verder

Elfstedentocht beter af zonder internet

Het vriest hard. En dat is reden genoeg om het hele land in rep en roer te krijgen. Want als het vriest dan komt er ijs, en komt er ijs dan is er kans op een Elfstedentocht. Elk weldenkend mens houdt zich er vervolgens mee bezig. Want wat doet het weer de komende dagen? Groeit het ijs? Hoe is de toestand bij Balk? Heeft Piet Paulusma nog iets te melden? Hoe zit het met De Luts? En wat zegt het KNMI over de materie? Cameraploegen staan voor de deur als rayonhoofden vergaderen en iedereen aan de buis gekluisterd is. Totale spanning. Een fraaier stukje folklore kent Nederland niet. Maar mag internet erbuiten blijven?

Lees verder

3 belangrijke speerpunten voor een succesvolle blog

Of je nu als privépersoon wilt bloggen, een blog opstart zoals Contentgirls of een bedrijfsblog begint, de drie speerpunten in dit blog zijn belangrijk om voor ogen te houden als jij van jouw blog een succes wilt maken.

Lees verder

Is het vrije Internet binnenkort geschiedenis?

Soms kan ik er somber van worden: zouden de platenboeren en andere businessmen echt de baas worden over het Internet?
Als we er niet snel iets aan doen ben ik bang dat er geen ontkomen meer aan is. Tijd dus om even te dagdromen.

Lees verder

En verder…

Om te lachen…

0 Shares:
Dit artikel is 2.600 keer gelezen