De ontwikkeling van apps voor de mobiele telefoon laat zien dat we nog maar net aan de ontwikkeling zijn begonnen, wat zal er dit jaar weer bijkomen? Het mobieltje is voor mij bijna een Zwitsers zakmes geworden: je kunt er alles mee.

In een vorige bijdrage voor CG schreef ik al dat het lastig is om de beste apps bij elkaar te harken voor de Android, vaak is het een kwestie van uitproberen en bij toeval de juiste software tegenkomen.  De nuttige dingen zijn snel gevonden, maar echt moeilijk wordt het pas wanneer je ook leuke programmaatjes wilt hebben.  Wat blijft interessant en gooi je er niet af na twee keer gebruiken.

Spelletjes
Laat ik maar meteen beginnen met mijn ergste handicap: ik geef  niks om computerspelletjes. Het eerste spelletje dat ik na meer dan 10 keer spelen nog leuk vind, moet nog geschreven worden.
Wordfeud bijvoorbeeld vind ik vreselijk (Youp heeft helemaal gelijk: het is echt iets voor oudjes). Dus dat valt voor mij al snel af.
GTA is ook een bekend spel voor mij: dat heb ik wel eens een paar keer op de pc gespeeld, lekker ongenuanceerd scheuren en nergens naar hoeven kijken. Toch verveelt dat ook al snel: geen spel voor op mijn mobiel.

Augmented Reality
Liever zet ik iets op mijn mobiel wat misschien niet zo nuttig is, maar wel fascinerend.
AR
is een goed voorbeeld daarvan, eigenlijk is het zoiets als het koppelen van beelden van je camera met digitale data. Dan wordt mijn mobieltje meer dan een telefoon alleen.
Op een zonnige dag houd ik mijn camera in de lucht en zie een vliegtuig overkomen. Met Layar weet ik daarna welk type het is, van welke maatschappij en waar het naar op weg is… fascinerend. Maar zinvol? Misschien niet. Op die manier ziet het programma ook aan een huis dat het te koop is en koppelt dit aan Funda, ook interessant, al hoef ik geen nieuw huis.

Gewoon leuk mag ook natuurlijk
Waar ik heel blij van word, is de player van Android gemist, een app waar je van alle Nederlandse zenders de Uitzending Gemist variant bij elkaar vindt. Lekker makkelijk wanneer je onderweg bent of even pauze hebt. Op ieder moment je favoriete programma, ook op je mobiel.
Ook leuk – niet meer dan dat – vind ik Sketch ‘n draw, een heel aardig tekenprogramma waar je zelfs op je mobiel een leuke tekening tevoorschijn kunt halen.

Zakmes
Dan zijn er nog apps die voor mij echt een hoogtepunt vormen. Ik zeg weleens: “Mijn mobiel heeft alleen geen zakmes, maar voor de rest kan ie alles, fascinerend”.
Een zaklamp, supersimpel, maar voor die vervelende ‘achterdekastklusjes’ een uitkomst, want dat mobieltje… heb je altijd bij je!
Bijna onvoorstelbaar zijn voor mij de  apps meetlat of geluidsmeter.

Alles is er al
Ik hoor weleens om me heen dat er al zoveel ontwikkeld is, dat er eigenlijk nauwelijks meer iets bij kan komen: alles is er al. Toch weet ik het heel zeker: dit is pas het begin!

0 Shares:
1 comment
  1. Het aanbod aan Apps is inderdaad enorm. Op onze scholen zijn gaan wij juist steeds vaker over op het maken van onze eigen Apps, omdat blijkt dat wat wij zoeken nauwelijks of niet is te vinden in de stores. Inmiddels heb ik al een groot aantal docenten getraind in het zelf maken van Apps. Dat is helemaal niet zo moeilijk en kennis van programmeren is niet nodig. Serge de Beer

Comments are closed.

Dit artikel is 3.522 keer gelezen