We gaan van start met collectief reageren. Geen idee waar ik het over heb? Lees dan Van reageren kun je leren (#realeren). Maar in het kort gaat het als volgt:

Wekelijks kunnen bloggers hier op Contentgirls een (individueel) blog(/artikel) opgeven. Die blogs scan ik door en indien het onderwerp, de stijl, de humor of een andere reden je blog opvallend maakt, kom het op een lijst van 5 artikelen die via mail, contentgirls en natuurlijk Twitter en Facebook zal worden gedeeld met de lezers van Contentgirls. Dit hoeven niet alleen blogs te zijn over webonderwerpen, maar die mogen over alles gaan.

De groep reageerders zal proberen om in elk geval op 3 van de 5 blogs te reageren. Dat mogen ze doen op de manier die ze zelf willen: op de schrijfstijl, de inhoud, de layout…etc.

Inmiddels zijn er 12 blogs aangemeld en alweer 27 reageerders. Het is dus tijd om de top 5 bekend te maken. Heb je je aangemeld voor de mailinglist, dan heb je ze eerder vandaag al ontvangen. Heb je je nog niet aangemeld? Doe dat dan hier.

En dan over tot de kern, namelijk de 5 blogs van deze week. In willekeurige volgorde(hashtag is trouwens #realeren):

 • Bij de kapper
  De kapper is belangrijk. Want die zorgt ervoor dat je haar goed zit. En dat je eens wat vaker in de spiegel kijkt. Ook in je eigen spiegel.
 • 10 redenen om je naamvallenfobie te overwinnen
  Merkel regeert Europa en de Nederlanders herontdekken Duitsland en de Duitse taal. Coolduits.nl zet 10 redenen op een rijtje om je naamvallenfobie te overwinnen en je Duits uit de mottenballen te halen.
 • Lego mag roze zijn
  Er is de laatste tijd nogal wat ophef over de nieuwe Lego Friends. Waarom? Omdat het zich richt op meisjes. Het is roze en de poppetjes zijn groter en mooier. Voor veel (waarschijnlijk vooral hoogopgeleide) ouders van meisjes is dit een probleem omdat het rolbevestigend is.
 • Mijn overlijdensblog
  Een blog waarin ik terug kijk op mijn leven na mijn overlijden op 43 jarige leeftijd.
 • Bewust-zijn
  Ik probeer zo bewust mogelijk te leven maar dat lukt lang niet altijd. Soms schiet ik in oude patronen of laat ik me verleiden tot iets wat eventjes lekker is maar niet bijdraagt aan mijn lange termijn doelen.

Wil jij volgende week ook een kans maken op een plek in de top 5? Meld dan je blog aan met het formulier hieronder. Let op: meldt alleen een individueel blog aan en niet de hele site! (wil je de wekelijkse top 5 ook ontvangen? Meld je dan hier aan voor de mailinglist)

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

0 Shares:
6 comments
 1. PS ik had me eerder aangemeld. En per abuis mijn hele site als URL opgegeven.  Dat laatste heb ik inmiddels verbeterd. 

  maar ik heb geen mail gezien met de 5 blogs. Kan dat kloppen?

 2. hartstikke leuk idee! Ik heb veel van deze blogs al gelezen (en gereageerd) maar dat mag de pret niet drukken :)

 3. Goed begin zeg! Het lezen van blogs was er op de een of andere manier volledig uit bij mij: geen tijd, druk met andere zaken, blablabla, en nog 100 andere "redenen". Wat ben ik blij dat ik me opgegeven heb om mee te doen, er zitten nu al pareltjes tussen. Super!

Comments are closed.

Dit artikel is 4.465 keer gelezen