Ken je dat gevoel dat je je spaarcenten op je spaarrekening ziet staan en jaarlijks ziet groeien met die hele 3% rente en denkt: Dat moet beter kunnen. En je weet ook dat het beter kan, namelijk beleggen op de beurs. Voor de niet-beleggers onder ons klinkt dit vooral als zeer risicovol omdat je makkelijk een smak geld kunt verliezen. Dat is ook één van de redenen waarom ik zelf die stap nooit durf te maken. Belegger.nl heeft nu de ‘Mijn Aandelen’-app uitgebracht die het je makkelijk maakt om eerst eens ‘droog te oefenen’. De ‘Mijn Aandelen’-app is gratis te downloaden via iTunes en je kunt dan maximaal 3 aandelen hiermee in je portefeuille houden. Wil je meer aandelen beheren dan zul je de app moeten kopen voor €1,59.

Mijn Aandelen - Belegger.nl Mijn Aandelen - Belegger.nl

Aandelen kopen

Ik heb de gratis versie een paar dagen geprobeerd en het begint toch wel weer te kriebelen om weer eens een gokje op de beurs te wagen. Ik begon met lukraak aandelen te kopen van Christian Dior, Philips en Logica. Dit gaat heel makkelijk in de app door op de openingspagina op de grote + te klikken en je aandeel te kiezen uit de lijst die verschijnt. Geef vervolgens aan hoeveel aandelen je virtueel koopt, de aankoopkoers en of je push-berichten voor dit aandeel wilt ontvangen. Je aandeel is nu toegevoegd in het overzicht.

Mijn Aandelen - Belegger.nl Mijn Aandelen - Belegger.nl

Rendement Portefeuille

Op de openingspagina van de app krijg je steeds een duidelijk overzicht van de waarde van je portefeuille, het rendement dat je hierop behaald hebt sinds de start en ook nog eens duidelijk het dagverschil voor vandaag in beeld.

Naast aandelen toevoegen aan je portefeuille kun je ook een watch-list aanleggen. Dit zijn aandelen die je in de gaten wilt houden en waarvan je ook uitgebreide informatie kunt bekijken. Dit is in de gratis versie niet beperkt tot 3 aandelen. Als je het heel serieus wilt spelen zet je hier dus eerst de aandelen in die je wilt gaan kopen om ze vooraf te bekijken en dan pas aan je portefeuille toe te voegen.

Mijn Aandelen - Belegger.nl Mijn Aandelen - Belegger.nl

Push-berichten

Mooie aan de ‘Mijn Aandelen’-app is ook dat je push berichten per aandeel kunt instellen om bij het behalen van een bepaalde onder- of bovengrens een waarschuwing te krijgen. Zo kun je nog sneller inspelen op wat er op de beurs gebeurt. Houd er rekening mee dat de app gegevens krijgt met 15 minuten vertraging. Aan het einde van de beursdag krijg je dan nog een bericht dat jou vertelt wat jouw portefeuille vandaag gedaan heeft.

Mijn Aandelen - Belegger.nl Mijn Aandelen - Belegger.nl

Met de gratis versie van de app krijg je een heel goed idee van hoe de app werkt en wat de mogelijkheden zijn. Na een paar dagen ben je overtuigd van de app en ben je zeker bereid om €1,59 uit te geven voor de volledige app waar je meer dan drie aandelen kunt toevoegen aan je portefeuille. Nu eens kijken of jij het beter doet op de beurs dan Beurs Gorilla Jacko. Ik heb mijn vaste baan nog maar niet opgegeven ;-)

0 Shares:
Dit artikel is 5.451 keer gelezen