Mijn prototypebeeld bij programmeurs is: “Zij die, zonder enige humor, alleen maar nuttige en onbegrijpelijke systemen bedenken”. Dat is een beeld dat ik minimaal éénmaal per jaar even overboord moet gooien. Want deze computerboys en -girls bedenken ook applicaties zonder enig nut maar puur bedoeld ter vermaak voor de gebruiker. Zo zie je op bitly, (een website bedoelt voor Twitteraars die niet alleen hun URL willen inkorten maar ook willen bijhouden hoe vaak er op geklikt wordt) sneeuw vallen op jouw beeldscherm.

 

Google

Wat bitly heeft bedacht is al grappig maar waar zoekmachine Google mee komt is helemaal cool. Tik in de zoekbalk: “Let it snow” geef een enter en geniet. Niet alleen sneeuwvlokken vallen van boven naar beneden, ook wordt het beeld wordt steeds waziger. Wil je weer helder kunnen zien dan moet je gaan vegen (linkermuisknop ingedrukt houden en over het beeldscherm gaan) met jouw muis. Net zo als met een beslagen autoruit kun je figuurtjes tekenen.

YouTube

En ook bij YouTube heb je sneeuwpret. Bij het afspelen van video’s is er een mogelijkheid om het icoontje sneeuwvlokje aan te klikken,  zodat het gaat sneeuwen terwijl je naar de video kijkt. En je kunt de sneeuwvlokken met jouw muis van richting laten veranderen. Zie met deze toepasselijke video sneeuw vallen. Vergeet niet even op de sneeuw icoontje rechts onderaan te drukken. Have fun!

Linkedin

Bij een professionele website zoals Linkedin verwacht je niet meteen dat zij ook een “practical joke” in hun site hebben verstopt. Maar dat hebben ze dus wel gedaan. Bezoek Linkedin. Log in en kijk bij; “Who’s Viewed Your Profile?” Klik op “See more” en zie welke vrolijke man uit een ver ver land met een oranje neus jouw profiel heeft bezocht. We hebben dit jaar geen witte kerst gehad maar op onze beeldscherm konden wij wel heel veel sneeuwpret bekijken.

Volgens mij is er nog veel meer te zien op het internet. Wat heb ik gemist? Welke andere sites hebben ook een winterseizoen “ joke” uitgehaald?

0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 3.145 keer gelezen