Xaviera, namens alle contentgirls en boys gefeliciteerd met de eerste prijs in de verkiezing voor eChick 2011! Vertel het ons: hoe is het gegaan en hoe heb je het gedaan?

Felicitaties op Contentgirls

De eChick-verkiezing

“Er waren 3 rondes, waarvan gisteravond, 19 januari, de laatste was: uit 50 genomineerden werden er 10 gekozen die een podiumpresentatie mochten geven. Uiteindelijk koos de vakjury hier de 3 prijswinnaars uit. Overigens moest je om genomineerd te worden een case indienen, waarvoor bij mij het Twitteronderzoek telde. Ik had nooit gedacht en gehoopt dat ik ging winnen…”

Nerveuze kip

“Als ik op het podium zou komen, vond ik namelijk dat ik iets moest zeggen over SOPA, ACTA en PIPA. Ongeacht de vraag die ze me zouden stellen. Stel je voor: “Xaviera, hoe vind je het dat je hier staat?” ‘Sopa, Acta, Pipa!” Daar zag ik nogal tegenop. Gelukkig stelden ze de vraag: “Wat ga je met social media doen in 2012?” En dan blijkt later dat de jury mijn antwoord heeft laten meewegen bij hun prijstoekenning. Geweldig, want ik vind dat we ons in Nederland oprecht zorgen moeten gaan maken over de vrijheid van het internet.”

Wel of geen chick?

We noemen je vaak gekscherend onze Webqueen. En wie je bij Koffietijd heeft gezien, weet dat je glamorous genoeg bent voor deze eretitel. Wat vind je echter van de titel eChick?

“Het is een serieuze prijs, mede doordat de uiteindelijke keuze door een vakjury werd gemaakt. De organisatie heeft het geheel gelukkig wel een knipoog meegegeven. Chick vind ik een prima naam, ook al zijn er mannen die zich nu tekort gedaan voelen. Kijk, een echte eHunk begrijpt dat het geen kwestie van emancipatiedrang is. Zoals dat ook niet het geval is bij de verkiezing tot ‘beste voetballer van het jaar’ (toch?). Al denk ik wel dat vrouwen hun sterke kant – verhalen vertellen! – goed kunnen benadrukken via social media. Op mijn visitekaartje staat overigens al een tijd chief webchick ;-)

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/#!/MikevHoenselaar/status/160255813431197697″]

Miss eChick honneurs

Lintje, gadgets, champagne… Wat gebeurde er na de podiumronde?

“Ik voelde me door de camera’s en media-aandacht heel even een echte celeb. De afterparty was op het hoofdkantoor van Hyves, in een prachtige kelder annex partyruimte, goede muziek, leuke drankjes. Kortom, een groot kippenfeest met voornamelijk vrouwen die er allemaal prachtig uit zagen.

Daarnaast zijn de prijzen echt prachtig, ik moest echt sjouwen op de terugweg naar het station ;-) Neem nu de Beeckestijn postDOC naar keuze: voor de ouders van een vroeg- en voortijdig schoolverlater in 1987 bestaat er niets mooiers. Gelukkig kijken ze bij Beeckestijn ook naar werkervaring. Naar de merkmonitoring van Clipit ben ik ook heel nieuwsgierig, vooral welk merk ze gaan monitoren: !” Nominatie eChick 2011

Route naar social media succes

Stel, ik wil ook eChick worden, of eHunk of eGo, hoe pak ik dat aan?

“Internet biedt veel kansen voor selfmade mensen. Ik heb m’n ervaring opgedaan nog voor het barsten van de internetbubbel, waardoor het niet meer zo interessant bleek om nog te studeren. Natuurlijk heb ik nog veel aan bijscholing gedaan, maar dan uit puur plezier. Er zijn nu wel leuke nieuwe studies die er in 1998 nog niet waren, toen ik met mijn eerste webbaan begon. Het belangrijkste is echter wel: toon oprechte interesse in het kanaal, passie is nog mooier. Als je dat niet hebt, direct stoppen, niet eens aan beginnen! Internet moet de hele dag in je zijn, ook als je niet online bent. Als je op social media actief bent, omdat je denkt dat het goed voor je is, omdat het moet, dan schijnt dat er toch wel doorheen in je berichten. Zelf ben ik ooit als internethobbyist begonnen en ik vind het geweldig dat de projecten op Contentgirls nu direct gekoppeld zijn aan mijn werk.”

Next stop

Afgelopen week was de start van je nieuwe project, de redesign van Contentgirls tot 42bis! Twee feestjes in een week?

“Ja, het blijkt een heel leuk team te zijn dat de redesign gaat uitvoeren. Ik kende ze nog niet persoonlijk, maar ben gelukkig met de sfeer die er was: ‘we gaan iets bijzonders neerzetten’. Niet zweverig, maar creatief met aller ruimte voor initiatief en samenwerking. Op Contentgirls wil ik de komende tijd vertellen over het proces: Hoe ziet een perfecte briefing eruit? Hoe houd je een effectieve brainstorm? etc.”

En nu?

Jongens, allemaal bedankt voor de felicitaties!

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/#!/PowerPRnl/status/160258847230009344″]
0 Shares:
7 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 5.087 keer gelezen