Had je het druk? Niet zoveel geklikt? Bang dat je wat het gemist op Contentgirls? Don’t worry, wij zetten de artikelen van de afgelopen week op een rijtje.

Van reageren kun je leren

Bloggen is al eindeloos vaak doodverklaard, maar hier zijn we in 2012 en het bloggen leeft (gelukkig) nog keihard. Dat gaat dus nog best goed. Waar nog wel wat verbetering gewenst is, is in het aantal reacties dat blogs krijgen. En met de komst van Like-knoppen en +1-verklaringen is het voor de gemiddelde blogger steeds lastiger om van haar bezoekers te horen of ze nou iets leuks/zinnigs/vermakelijks heeft opgeschreven.

Lees verder

Je comp vol freeware

Computers zijn tegenwoordig poepiegoedkoop. Oké, ik heb het dan niet over een vette Vaio of een of andere appelachtige ultrabook. Wil je niet in HD allerlei creatures neermaaien met je middeleeuwse lans dan kun je met een betaalbare pc of laptop veel mooie dingen doen met freeware.

Lees verder

Omzeil de boeven van BREIN

Nadat ze de rechter zo ver kregen om hen gelijk te geven, maar ook het lijstje met te blokkeren sites eigenhandig uitbreidde, hebben ze nu ook middels hun zuristen UPC en T-Mobile aangeschreven over het blokkeren van The Pirate Bay.  Tijd om jou – de consument – een handje te helpen. Oftewel: hoe omzeil je de boeven van BREIN?

Ik houd het kort en simpel. Heb je aanvullingen of verbeteringen, dan hoor ik het graag.

Lees verder

Bezigheidstherapie van Brein

Geloofde je mij vorige keer niet toen ik schreef dat Brein the Evil Empire is? Dacht je toen nog dat het vonnis van de Haagse rechtbank helemaal niet ver gaat met het inperken van onze grondrechten? Dan is er nu in elk geval nog meer bewijs!

Lees verder

Van reageren kun je leren: de eerste editie

We gaan van start met collectief reageren. Geen idee waar ik het over heb? Lees dan Van reageren kun je leren (#realeren). Maar in het kort gaat het als volgt:

Lees verder

Even een woordje leggen

“Tot morgen”, zei ik tegen mijn collega. “Nee, tot straks, of ga je geen woordje meer leggen?” “Tuurlijk wel”, antwoorde ik. “Tot straks.”

Lees verder

De QR code is dood

Ineens zag je ze overal. Tweedimensionale barcodes die je met je mobiel kon scannen. In het straatbeeld, in tijdschriften en folders, de Quick Response code had zijn intrede gedaan en niemand kon er omheen. Voor een paar maandjes… Want zeg eens eerlijk; wanneer heb jij voor het laatst een QR code gezien? Waarschijnlijk moet je daar lang over nadenken. Want de lol lijkt er alweer vanaf. De zwart-witte pixels zijn van de aardbodem verdwenen. Of ligt dat aan mij?

Lees verder

Online kopen in het buitenland gaat veranderen!

Koop jij wel eens online in het buitenland? Een boek bij Amazon.co.uk, apparatuur in Duitsland, iets kneuterigs uit België. En wat nu als het stuk gaat. Binnen de garantie. Een (grensoverschrijdende) rechtzaak is niet goedkoop. Binnen de EU gaat hoogstwaarschijnlijk de geschilbeslechting sneller en goedkoper worden vanaf 2014.

Lees verder

En verder…

Om te lachen…

0 Shares:
Dit artikel is 2.372 keer gelezen