Had je het druk? Niet zoveel geklikt? Bang dat je wat het gemist op Contentgirls? Don’t worry, wij zetten de artikelen van de afgelopen week op een rijtje.

Een beetje van mezelf en een beetje van Google Analytics

Zo, het is weer een nieuw jaar. 2012 wordt ook voor Contentgirls een spannend jaar. Met een redesign en een nieuwe naam, nieuwe bloggers en eindredacteuren belooft het wel een mooi jaar te worden. Maar voordat we 2012 helemaal instappen, een klein overzichtje van wat we deden in 2011. Met dank aan Google Analytics.

Lees verder

De Plus van Google

Google. Wie kent het niet. Als het al niet door de wereldberoemde zoekmachine is, dan toch zeker door de ontelbare Google-ads die op onnoemelijk veel sites staan. Of door YouTube, onderdeel van Google. Of Gmail, Google Maps, Android, Google Docs, enzovoorts etcetera.
Google dus. Internetgigant. Die het terrein van social media in 2011 wederom betrad met de lancering van Google+. Na eerdere mislukkingen met Buzz en Wave lijkt het bedrijf uit Mountain View nu wél beet te hebben, want er zit leven in G+.

Lees verder

Welke apps maken je mobieltje meer dan een telefoon?

De ontwikkeling van apps voor de mobiele telefoon laat zien dat we nog maar net aan de ontwikkeling zijn begonnen, wat zal er dit jaar weer bijkomen? Het mobieltje is voor mij bijna een Zwitsers zakmes geworden: je kunt er alles mee.

Lees verder

Wachtwoorden… Wacht! Woorden?

Wie kent het niet? Je meldt je aan op het werk, thuis of bij een online dienst en het eerste dat wordt gevraagd zijn een gebruikersnaam en wachtwoord. Crap! Weer een wachtwoord dat ik moet verzinnen en onthouden… Weet je wat? Ik gebruik gewoon een wachtwoord dat ik al eerder heb gebruikt. Scheelt weer moeilijk doen. En dat is nu precies de reden dat er zo verschrikkelijk veel accounts gekraakt worden.

Lees verder

Een eigen perssite: tips en best practices

Je kunt als organisatie een persbericht uitbrengen en dan denken: Zo, dat hebben we mooi gecommuniceerd. Grote kans dat er niets mee gebeurt. Beter is het om naast het verzenden van persberichten en nieuwsbrieven een eigen pressroom of perssite aan te maken.

Lees verder

Stuck in the middle

Investeren als het slecht gaat, ontwikkelen om vooruit te blijven gaan. Bovenaan de ladder staan, of als er nog iemand boven je staat, die eraf jotsen.  Willen én durven beter te zijn dan anderen. Het is weinig mensen gegeven. Ja hoor, velen pretenderen het, maar de bewijzen blijven achterwege. Stuck in the middle, maar liever niet met mij.

Lees verder

En verder…

Om te lachen…


Geschreven door