Onlangs stuitte ik op Kudoo. Met een RT actie via @dutchcowboys kon je €250,- winnen ter besteding in Kudoo. Zonder te weten wat Kudoo was deed ik mee en wat bleek? Ik was één van de gelukkigen. Kudoo is een zogenaamde Social Gifting dienst waarmee je je vrienden (of jezelf) een echt cadeau kunt sturen via Facebook.

Kudoo Social Gifting

Facebook App

Steeds vaker kiezen bedrijven en winkels voor een website of een shop op Facebook. En waarom ook niet? Als je doelgroep zich daar bevindt zit je in ieder geval goed. Dat moet ook Kudoo gedacht hebben. De startup Kudoo bestaat sinds november 2011 en is helemaal geïntegreerd met Facebook. Hierdoor kun je heel makkelijk kado’s geven en je Kudoo favoriete kado’s met je vrienden delen. Iedereen ziet wat je geeft, krijgt en welke producten je allemaal leuk vindt op Kudoo.

In de app kun je segmenteren op categorie, thema, merk en prijs. Vervolgens kun je meteen de ontvanger kiezen uit je Facebook vrienden of je kunt het cadeau aan jezelf geven :) De cadeaus worden vervolgens aangekondigd op het prikbord van de ontvanger en bezorgd op een adres naar keuze. Kudoo noemt dit ‘social gifting’. Makkelijker kunnen ze het niet maken.

Mooie merken

Op dit moment bevat de cadeaushop producten van onder meer FAB, Gall & Gall, Van Moof, Fleurop, Elegance, Simon Levelt, Sneakerwinkel, Taartenwinkel.nl, Tony’s Chocolonely en Trick ‘n Treats. Het aanbod voor mannen is duidelijk kleiner dan voor vrouwen. Het assortiment breidt zich nog steeds uit. De komende tijd komen er nog leuke merken en producten bij en ze blijven het assortiment continu verbeteren.

Dit moet wel gezegd worden…

De verzendkosten zijn wel aan de erg hoge kant. Voor een potje lipbalsem betaal je bijvoorbeeld €5,- verzendkosten en voor het versturen van een flesje douchegel heb je aan €8,- verzendkosten niet genoeg. Helemaal onvriendelijk is het dat je verzendkosten per product betaalt, ook als je twee dezelfde producten bestelt.

Op dit gebied kan Kudoo nog iets leren van de vrienden van Bol.com, daar betaal je zelfs maar €1,95 verzendkosten voor witgoed. Enfin, dat kunnen zich natuurlijk alleen de allergrootsten permitteren. Laten we hopen dat Kudoo ook groot wordt!

Happy Gifting!

Een leuke dienst is het zeker en social gifting geeft je ook nog eens goed gevoel! Doe je Facebook vrienden ook eens een kleinigheidje cadeau, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen.

Social gifting is happy gifting.

0 Shares:
Dit artikel is 3.580 keer gelezen