Familie heb je niet voor het uitkiezen. Nu heb ik op zich niet te klagen. Alleen, ik heb zo’n  tante. Zo’n tante die bijna niemand anders heeft. Een zeer zeldzaam exemplaar. Zo’n tante die het altijd beter weet. Zo’n tante die je toespreekt als een kleuter, ook al ben je de dertig allang en breed gepasseerd.  Zo’n tante die jouw adres bij je ouders weet los te peuteren en opeens bij je op de stoep staat. Zó’n tante!

Lelijke cadeaus

Als ik jarig ben geweest, zegt ze: “Ik heb ook nog een cadeautje voor je”. En dan haalt ze een of andere gekreukelde poster uit haar tas met daarop een afbeelding van het lelijkste boeket bloemen dat je ooit hebt gezien. Zo’n poster die rechtstreeks van de jaarlijkse bazaar van de kerkgemeenschap komt. En daar moet je dan maar blij mee zijn. Want ja, ’t is wel je tante.

Tweedehands kaarten

Deze tante stuurt me ook een kaart voor mijn verjaardag. En niet een gewone kaart. Nee, ze is reuze creatief! Ze neemt een kaart, die ze zelf van iemand anders kreeg. Ze krast de tekst door of plakt er een lintje overheen, schrijft haar eigen tekst erop en doet ‘m doodleuk op de post! Of ze pakt een tweedehands dubbelgevouwen kaart, waarvan ze de ene helft, waarop geschreven is, afknipt. Even een krabbel (“Groetjes van je tante”) op de andere helft, postzegel erop en hup; versturen maar!

Echt! Dit doet mijn tante! En als ze die ene helft er nu nog netjes af zou knippen… Dan had ik het misschien niet door…. Dit doet ze jaar in jaar uit. En heus niet alleen bij mij. Belachelijk! En reken er maar niet op dat ze zich schaamt. Dit kan toch niet! Dat doe je toch niet?!

Een idee

Maar, waarom eigenlijk niet? In principe is ze hartstikke milieuvriendelijk bezig. En ze bespaart een hoop geld. Ze heeft namelijk nog minstens dertig neven en nichten. Tel uit haar winst! Eigenlijk is het nog niet eens zo gek bedacht. Waarom zou ze geen tweedehands kaarten mogen versturen?! Het gaat er toch om dat ze aan me denkt op mijn verjaardag! Deze handige ‘truc’ van mijn tante bracht mij op een idee:

Een stempel met de tekst: Recyclen is cool!

Ik heb deze stempel ontwikkeld. Door gebruik te maken van deze stempel is hergebruik van spullen voortaan geoorloofd.

Hij is namelijk:

 • milieubesparend
 • geldbesparend
 • creatief
 • en vooral erg hip!

Recycle wenskaarten

Net als mijn tante kun je wenskaarten hergebruiken. Kras de tekst van de afzender door of plak er een plaatje overheen of… ‘whatever’; wees creatief! Druk de stempel op de kaart en je kunt ‘m met een gerust hart versturen naar een vriend of vriendin.

Recycle enveloppen

We hebben allemaal wel eens een grote enveloppe nodig. Die heb je niet in huis liggen. Althans, ik niet. Waarom zou je daarvoor helemaal naar de boekhandel gaan, terwijl dit soort enveloppen voor het oprapen liggen in je oud papierbak?! Stempel erop en hup! Vergeet niet de code, die er door de post op gezet is, weg te halen. Anders word de enveloppe verkeerd bezorgd.

Pakpapier recyclen

Pakpapier! Altijd hetzelfde gedonder met pakpapier. Je wilt een cadeautje inpakken, maar het pakpapier is op. Of het stuk dat je nog hebt liggen is niet groot genoeg. Waarom zou je niet een stuk hergebruiken dat wel groot genoeg is. Of van mijn part pak je een oude krant. Denk je dat iemand dit erg vindt? Niet met deze stempel erop!

Boeken recyclen

Het komt wel eens voor dat je een cadeautje voor iemand mee wilt nemen. Maar, je hebt weinig tijd of geld. Kijk eens in je boekenkast. Daar staat vast nog wel een boek tussen waarmee je desbetreffende persoon blij kunt maken. Of koop voor één of twee euro een afgeschreven boek bij de bibliotheek.
Is het erg dat het boek al eens gelezen is? Niet met deze stempel erin!

Genoeg leuke ideeën om deze stempel in te zetten. En misschien heb jij een nog een ander leuk idee??! In ieder geval ben je met deze stempel hartstikke hip! Want, RECYCLEN IS COOL!

De stempel is te bestellen bij  Made by ús.

 

Met dank aan mijn tante, mijn inspiratiebron. Eigenlijk is ze best wel cool….

 

0 Shares:
7 comments
 1. Dat wordt het zéker! :-D  Gefeliciteerd! Ik hoop dat je er veel plezier van hebt.
  Groet,
  Klasien (de blogger)

 2. De stempel is echt cool! En bedankt voor de goede ideen waardoor ik een heleboel spullen toch nog kan hergebruiken!
  Een goede inspiratie-bron die tante Clazien.
  Trudy

 3. Wat een super leuke blog én een super gaaf idee!  Past helemaal in de tijd van duurzaamheid!  Heel veel succes met de verkoop van je product en zo zie je maar weer, elk nadeel heb z'n voordeel :-)

 4. Tante Klazien, leuk dat ze je op een Cool idee heeft gebracht! Family & vrienden is het mooiste wat er is en je kan veel van ze leren!
  Mooie blog, website en een super leuk Gadget….. ga zo door Meissie

 5. Sinds je zelf het idee van tweedehands boeken stempelen geeft; is het misschien een idee om deze stempel als extra verkoop bij boekhandel 'de Slegte' aan te bieden. succes!

Comments are closed.

Dit artikel is 5.272 keer gelezen