Vraag: Kun je op blogspot.com meerdere blogs op verschillende pagina’s plaatsen?

Antwoord: Jazeker, lees hier hoe.

Blogspot.com

In januari 2011 verhuisde ik met man en kinderen naar Zuid-Afrika. Om familie en vrienden op de hoogte te houden van ons wel en wee, begon ik een blog op blogspot.com. De blog werd goed gelezen en bovendien bleek schrijven (en vooruit, jezelf belachelijk maken) het beste medicijn tegen heimwee, ‘Het is hier echt stom’ en ‘Je kunt er niet eens fatsoenlijk shoppen’. Dus ik ging wekelijks schrijven en verdomd, het werd steeds leuker.

Meerdere Blogs

Ik startte met het vertalen van mijn blog in het Engels, wilde graag elke dag een foto uploaden én stuitte op het volgende probleem:

Elke blog/foto die je plaatst komt terecht op de homepage. Het wordt een lange ongezellige sliert en het leek onmogelijk om meerdere posts op verschillende pagina’s te plaatsen. De wanhoop nabij zocht ik op Youtube en dat leverde het volgende op.

Citricguy

Op Youtube ontmoet ik citricguy. Een vriendelijke man (met een best grote baard, maar dat is slechts uiterlijk hè), die je geduldig en stap voor stap uitlegt hoe je van je blogspot een eigen website kunt maken met verschillende pagina’s en zelfs een statische homepage.

De volgende filmpjes helpen je in 3 stappen en in minder dan 15(!) minuten op weg.

1. Organizing your navigation with labels

2. Organizing your navigation using a link list

3. Creating a static homepage

Resultaat

Verschillende blogs op verschillende pagina’s met een statische homepage. Functioneel dus. Van het uiterlijk van je blog heeft mijn citricguy geen verstand, maar dat verwacht je ook niet toch?

0 Shares:
Dit artikel is 2.715 keer gelezen