Had je het druk? Niet zoveel geklikt? Bang dat je wat het gemist op Contentgirls? Don’t worry, wij zetten de artikelen van de afgelopen week op een rijtje.

Spotlight: Chariva Zaandam

Chariva Regina Zaandam is een veelzijdige vrouw. Naast model, actrice en schrijver heeft ze ook nog een gewone day job, namelijk copywriter bij een reclamebureau. Daar maakt ze teksten voor zowel on- als offline uitingen.

Lees verder

Op de schop in 2012

 

Het is inmiddels 3,5 jaar geleden dat Contentgirls.nl live ging. Ik kan me nog goed herinneren hoe spannend ik het vond. Het was zeker niet mijn eerste site en ook niet de eerste keer dat ik ging bloggen. Maar het was wel de eerste keer dat ik het online ging hebben over online. Praten over mijn vak, ik bleek er veel zenuwachtiger over dan over politiek, huis & haard of mijn eigen gevoel.

Lees verder

Kom, we stoppen onze volgers in hokjes | Twitterlists

 

In mijn vorige post schreef ik over zenden of interacteren op social media. Uit de blogpost bleek duidelijk dat mijn voorkeur uit gaat naar een gezonde combi van beiden. Interactie behoeft overzicht, tenzij je liever wacht tot anderen op jou reageren (klinkt best gek ‘passieve interactie’). Als het om Twitter gaat is één van de opmerkingen die ik vaak hoor: ‘mijn timeline gaat zo snel, het kost te veel tijd om alles te lezen’. Zelf los ik dit op door de personen die ik volg in te delen in Twitterlijsten. In deze post laat ik je een aantal handige tools zien om deze lijsten samen te stellen.

Lees verder

Gewoon omdat het kan

Gewoon omdat het kan. Dat hoor ik steeds vaker mensen zeggen wanneer ze iets ongebruikelijks hebben gedaan. Leuk natuurlijk. Maar als je dat ook doet wanneer je regels opstelt voor een forum, het ruilreglement van je webwinkel of ook voor een kleine aanpassing na dienstverlening nog een factuur stuurt, dan ben je naar mijn idee verkeerd bezig.

Lees verder

Dit kan écht niet meer!

Wie geïnteresseerd is in internet, weet dat er telkens weer nieuwe ontwikkelingen zijn in de webwereld. Dat is soms onmogelijk om bij te houden, maar een beetje verstandige webmaster weet in ieder geval wat niet meer kan. Dacht ik. Want ik kom nog steeds websites tegen waar de tijd stil heeft gestaan. Dat is soms irritant, maar stiekem ook vermakelijk.

Lees verder

#SocialNetworks-PostsMania!

Sinds de opkomst van social networks zijn wij blootgesteld aan een oneindig arsenaal aan socialnetworksposts. We worden gebombardeerd door Guru’s die hun visie aan ons willen overdragen, jonge Twitteraars die elk wissewasje, vergezeld met hun ongeremde mening in een Twitter of Facebook-post, over de hele wereld sturen en de briljante artiesten die hun talent offline tot in de puntjes perfect uitvoeren. Maar goed, een post online zetten vergt toch wat meer online finnesse!

Lees verder

Blogs: Zeg er eens wat van!

Het zijn ingewikkelde tijden voor de meer en minder serieuze bloggers op de internets. In de loop der jaren zijn er talloze sites her en der als paddenstoelen aan de grond ontsproten. En op al die sites – zoals bijvoorbeeld ook deze – wordt druk, gepassioneerd en soms eigenlijk best wel goed geschreven. Over van alles. En nog wat. Maar hoe zit het met de lezers? Wat vinden die er eigenlijk van?

Lees verder

En verder…

Om te lachen…

Spotlight: Chariva Zaandam


Geschreven door