Had je het druk? Niet zoveel geklikt? Bang dat je wat het gemist op Contentgirls? Don’t worry, wij zetten de artikelen van de afgelopen week op een rijtje.

Overschatten of onderschatten social media?

Ik werk sinds oktober met een facebook fanpage VUScience. Bij dit proces heb ik heel wat scepsis, wantrouwen en onwetendheid te overwinnen. Ook zoeken tegenstanders naar munitie om hun houding kracht bij te zetten. Zo kreeg ik laatst een artikel onder mijn neus gedrukt van een collega die er niet zo in gelooft. Het blad kopte: “Instellingen overschatten social media.”

Lees verder

Recyclen is cool

Familie heb je niet voor het uitkiezen. Nu heb ik op zich niet te klagen. Alleen, ik heb zo’n  tante. Zo’n tante die bijna niemand anders heeft. Een zeer zeldzaam exemplaar. Zo’n tante die het altijd beter weet. Zo’n tante die je toespreekt als een kleuter, ook al ben je de dertig allang en breed gepasseerd.  Zo’n tante die jouw adres bij je ouders weet los te peuteren en opeens bij je op de stoep staat. Zó’n tante!

Lees verder

Gezocht: betaalbare socialemediacursus

In de Nieuwe Revu stond laatst een artikel over socialemediaworkshops. Over buurtcentrumbijeenkomsten, gegeven door experts die buiten het nekvetkletsen, weinig daadwerkelijke expertises hebben. Maar daar wil ik nu niet al te veel over zeggen. Alles heeft tenslotte wel al een keer  de revue gepasseerd. Het lijkt mij veel leuker om eens te kijken hoe je daadwerkelijk leert, dus niet doet!, om expert te worden.

Lees verder

Koffiedikkijken in december

December is traditioneel de maand om terug te kijken op het oude jaar en vooruit te kijken op het nieuwe jaar. Contentgirls kan natuurlijk niet achterblijven met het beoordelen van de voorspellingen voor 2012. De voorspellingen die hieronder genoemd worden komen uit verschillende bronnen die ik aan het einde opsom voor een ieder die meer wil weten over de beschreven trends.

Lees verder

Sportieve content | jóuw sportclub online!

Ga je mee? Ik zit midden in het opzetten van twee start-ups. Een vacaturebank voor een speciale doelgroep en een sportportal voor alle aan acrobatiek gerelateerde sporten. En ik neem je graag mee. We gaan naar bijeenkomsten, open coffees, consults, webinars, mijn internetbureau en ik deel alles wat interessant is op online media gebied met jou. Kom je ook?

Lees verder

De ultieme SEO gids voor bloggers

Leuk hoor, dat bloggen. Maar als lezers en reacties uitblijven, en het je geen extra klanten oplevert, kan de lol er gauw af zijn. Terwijl er niets zo goed is om gevonden te worden in zoekmachines als bloggen. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Hoe kom je met je blog op die felbegeerde pagina 1?

Lees verder

En verder…

Om te lachen…


Geschreven door