Had je het druk? Niet zoveel geklikt? Bang dat je wat het gemist op Contentgirls? Don’t worry, wij zetten de artikelen van de afgelopen week op een rijtje.

 

Geen inspiratie? Crap!

Gebrek aan inspiratie, het meest gehoorde excuus om niet te starten met een blog, niet te schrijven of in elk geval willekeurige deadlines te missen. Op twitter, via facebook, langs G+ tot mijn mailbox, overal kom ik de geen-inspiratie-klacht tegen. Een heerlijke dooddoener, uitgesproken met de finaliteit van een sterfgeval. Alsof degene die lijdt aan gebrek ervan wil zeggen: “Ik wil heel graag schrijven/maken/doen hoor, maar ja…geen inspiratie hè,” waarbij hij de schouders ophaalt alsof zelfs een kleuter snapt dat er dan niks aan te doen is.

Lees verder

De leerling en internet

Vorige week bezocht ik de HSN-conferentie. Dat was twee dagen lang bezig zijn met het Nederlandsetaalonderwijs, fantastisch. Voor de duidelijkheid, ik bedoel het onderwijs van het Nederlands, niet het taalonderwijs in Nederland. Anders had ik Nederlandse taalonderwijs geschreven. Over samengestelde woorden of spatiegebruik had trouwens op die conferentie verder niemand het, dus mij zul je er ook niet meer over horen.

Lees verder

Social Media monitoren binnen 30 minuten

‘Wat wordt er over onze (nonprofit) organisatie gezegd op de sociale media?’ Een beetje online marketeer/communicatie specialist/campaigner hoort zich dit af te vragen. En te monitoren. Nu kun je dit met de duurste en geavanceerde social media monitoring tools – en daar zijn er veel van – doen, maar je kunt met gratis tools al een eind komen.

Lees verder

Ben jij een goede community manager?

Als je een community goed wil managen en ook zelf regelmatig nieuwe items wilt posten heb je er een dagtaak aan. Als eenpitter doe ik het managen van een community naast alle andere taken zoals: administratie, acquisitie, netwerken, “echt”  werken, vrijwilligerswerk en bloggen. En dan is er ook nog tijd nodig voor privé. Gelukkig vind ik het managen van mijn community erg leuk om te doen en lukt het om voldoende tijd in mijn eigen community te steken.

Lees verder

En verder…

Om te lachen…


Geschreven door