Kerst is – naast Halloween – mijn favorietste feest van het jaar. De geur van de boom, de cadeau’s die je al weken aanstaren, de ramen die ik vakkundig met sneeuw heb versierd, de rode plakband waarmee ik extra hokjes erop heb gemaakt, de resten van het plakband van vorig jaar, dat ik er niet afkreeg. Al met al kan er bijna niks tegenop. 

In de jaren dat ik op Aruba woonde miste ik vooral de sneeuw. Maar nu die zich hier ook niet laat zien, mis ik juist de Arubaanse tuinen met levensgrote Rudolf’s en andere reindeer en de met kerstlampjes verlichte daken langs het strand. Want ja, zelfs met 30 graden op eerste kerstdag, hebben Arubanen de Amerikaanse gewoonte om grenzeloos te overdrijven – met kerst in elk geval – helemaal overgenomen. En hoewel ik ben opgegroeid in het nuchtere land van Calvijn, is dat nou net een van die zaken – net als Halloween – waarvan ik zou willen dat we daar hier beter in waren.

Amerikaanse kerst, helemaal over de top. De dag dat kalkoenen zich bibberend verdekt opstellen en er sokken vol cadeau’s boven het haardvuur hangen.

Sokken vol cadeau’s? Ja…dat vind ik dus wel een rare gewoonte. Want laten we eerlijk zijn: in die sokken past geen fatsoenlijk cadeau. Aan de andere kant: deze Angry Birds stockings zijn wel heel erg cool. En ach, een diamantje kun je er nog wel in kwijt!

0 Shares:
Dit artikel is 2.670 keer gelezen