Als klein bedrijf wil je ook meedoen aan de social media hype. Je weet dat je erbij MOET zijn en je hebt net gelezen of gekeken hoe je dat kan doen. En dan?

Infographic-tip

In een handige Infographic heeft Chris Voss 64 technieken gezet die je kunt gebruiken om je bedrijf meer en goede exposure te geven op Facebook.

64 Facebook marketingtechnieken

Bron: SocialMediaonlineclasses.com

Ga door

Nadat je een prachtige Facebook-pagina hebt gemaakt moet je dus niet achterover gaan leunen. Je hoeft misschien niet meteen alle 64 marketingtechnieken toe te gaan passen, maar maak voor jezelf wel een agenda waarin staat wanneer je weer een update gaat plaatsen. Een update kan dus van alles zijn, een nieuwsberichtje over je product, een leuke video of een gerelateerd nieuwsbericht van iemand anders. Belangrijk is dat je bezoekers zien dat je ermee bezig bent. En heel belangrijk is dat je overal op reageert. Dat je in gesprek blijft met die bezoekers die ook nog wat te melden hebben, positief of negatief. Zo laat je bezoekers zien dat je betrokken bent en dat je waardeert dat zij ook betrokken zijn.

To do

Een van de allerbeste technieken om een betrokken publiek op te bouwen en te laten zien dat je je publiek serieus neemt is het starten van een poll of conversatie – stel een vraag. Een mooi voorbeeld is de Facebook-pagina van The Social Media Examinor, een gratis online magazine dat bedrijven informatie geeft over hoe zij social media kunnen inzetten in hun marketingbeleid. Zo hadden zij op 7 november een poll met de vraag of je die dag nog je Google+ Page zou gaan maken.

Google+ Page

Google+ Page? Ja, vanaf 7 november 2011 heeft ook Google+ de mogelijkheid voor bedrijven opengesteld om net als op Facebook een eigen bedrijfspagina op te stellen. En zo snel als dat nou eenmaal gaat op internet is ook hiervan al een instructiefilmpje te zien op Youtube. Google+ heeft niet meteen alle features die een Facebook-pagina biedt, maar zij zijn wel van plan om dit snel allemaal te implementeren.

En, wanneer maak jij je Google+ zakelijke pagina?

0 Shares:
Dit artikel is 4.320 keer gelezen